Başkanın dediği oldu

Pehlivanlar’da yapı yüksekliği 17.5 metre 
 

Aralık ayı ikinci bileşiminde tek gündemle toplanan Çaycuma Belediye Meclisi, Milli Eğitim Müdürlüğünün istediği imar planı tadilatı için komisyondan gelen raporu oy birliğiyle kabul etti.

 

Çaycuma Belediye Meclisinin Aralık ayı ikinci bileşimi yapıldı. Belediye bası bürosundan verilen habere göre toplantının tek gündem maddesini Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünün Pehlivanlar Mahallesi’ndeki arazisinde talep ettiğiimar planı tadilatı oluşturdu. Bu konuda yapılan müzakere sonrasında, İmar Komisyonu raporu bir çekimsere karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, söz konusu alana ilişkin adaların, yüzölçümü, mülkiyet durumları ve ilerideki yıllarda ihtiyaç duyulabilecek ilave eğitim ve sosyal donatı alanları dikkate alınarak hedef planlamayapılması istenirken, hazırlanan zemin etüt raporunun belirli bir bölge yerine, yerleşkenin tamamı üzerinden yapılması önerildi. Belediye Meclisi,  yerleşke içinde kullanılmaya devam edilecek yapılardan ruhsatı olmayanların ruhsatlandırılması için çalışma başlatılmasını da istedi.

 

12,5 METRE OLAN YÜKSEKLİK 17,5 METREYE ÇIKARILDI

Belediye Meclisi mevcutta 12,5 metre olarak belirlenen yapı yüksekliğini maksimum 17,5 metreye çıkarırken, arazi üzerindeki imar yollarını kaldırarak adaların bir bütün olarak planlanmasına olanak tanıdı. Adaların birleşmesinden oluşan 34,894 metrekare büyüklüğündeki arazideki, ifraz, tevhit ve terk işlemlerinin yapılması ve Belediye ile Alpaylar şirketine ait alanlarının Milli Eğitim’e devrine yönelik işlemlerinin başlatılması bir çekimser oya karşı, oy çokluğuylakarar altına alındı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı karar sonrası yaptığı değerlendirmede kapsamlı çalışma yapan komisyona teşekkür ederken, “Ne yapılması gerektiğinin bir yol haritası ortaya kondu. Çaycuma Belediyesi olarak, tümüyle bizim dışımızda planlana bir yerle ilgili uzlaşmacı tavrımızı ortaya koyduk ve yapılması gerek en güzel çalışmayı yaptık” dedi. Belediye Meclisi, 4 Ocak’ta toplanma kararı alınmasının ardından tamamlandı.