CHP’li üyelerin verdiği oylarla Belediye Meclis üyeliği kurtulan Metin Demir’in TSO Başkanlığının da yasal olmadığı ortaya çıktı 

BAŞKANLIĞIDA ŞAİBELİ 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ZTSO) Metin Demir’in Belediye Meclisi üyeliğinden sonra oda başkanlığı da şaibeli çıktı. Halkın Sesi’nin ulaştığı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının, 04.10.2013 tarih ve 404 no’lu kararına göre, seçimlerde aday olmak isteyen ticaret odaları yönetim ve denetim kurulu başkanlarıyla üyelerinin bu görevlerinden ayrılması gerekiyordu. YSK’nin bu emredici kararına rağmen, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde, AKP’den Zonguldak Belediye Meclisi Üyeliğine aday olan Metin Demir, o tarihte yürütmekte olduğu TSO yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmeden Belediye Meclis Üyesi seçildi. Sonraki süreçteyse TSO yönetim kurulu başkanı oldu. 

İLÇE SEÇİM KURULU HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Metin Demir şayet o tarihte görevinden ayrılmış olsaydı, yönetim kurulu başkanlığına aday olamayacak, böylece Demir ailesinin TSO’daki egemenliği sona erecekti. Belediye Meclis Üyesi olduğu halde, neredeyse hiçbir toplantıya katılmayan Metin Demir’in, Halkın Sesi’nin bir haberinden sonra, devamsızlık nedeniyle üyeliğinin düşürülmesi gündeme gelmiş, ancak Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in CHP’li üyeleri ikna etmesiyle üyeliği kurtulmuştu. Metin Demir’in, YSK’nin bu kararına karşın ZTSO başkanlığında nasıl kalacağı tartışma konusu olurken, İlçe Seçim Kurulunun Metin Demir’le ilgili işlem başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.