Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil,  Elmas TV'de Gamze Tasdemir'in sunduğu programda geçmişte işten kaçıp kaçmadığına ilişkin bir soruya, "Bir kez oldu cezamı çektim" diyerek kaçamak cevap  vermişti. İki kez farklı tarihlerde ocağa girmiş gibi karta basan ancak aynı dakikalarda yer üstünde kameralara yakalanan Yeşil'in yalanı ortaya çıkınca kurum yetkilileri panikledi. Yasa gereği ilkinde farklı bir işyerine gönderilen Yeşil, ikinci ihlalinde işten atılması gerekirken olay 2 yevmiye cezasıyla geçiştirilmişti. 

DOSYAYI KAPATAN HESAP VERECEK

Açıklama yapmak yerine susmayı tercih eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, profesyonel sendikacı olduğu için Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki işinden şimdilik atılamıyor. Ancak Hakan Yeşil, 2023 yılının Ocak ayında yapılması beklenen GMİS Genel Merkez seçimlerinde kaybederse, yasa gereği ertesi gün işten atılacak. Ayrıca, Hakan Yeşil'in dosyasını kapatan dönemin yetkilileri de yasalar önünde hesap verecek.

"DAYI"YA ÖZEL 
YILBAŞI PAKETİ

Öte yandan dün kamuoyundan ve madencilerden özür dilemek yerine Halkın Sesi'nin manşetten verdiği "Yeşil'in Dayısı Kim?" başlıklı haberi sosyal medyada beğenen GMİS Genel Başkanı Yeşil, "Bu ne pişkinlik. Bu kadarına da pes" dedirtti. Hakan Yeşil'in kendisini kollayan bazı kurum yetkililerine yılbaşında kişiye özel içerisinde binlerce liralık viski bulunan yılbaşı paketleri gönderdiği, hafta sonları ise aynı üst düzey yöneticilerle  Dedeman Otel'de saunaya gittiği öğrenildi.