Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, Zonguldak’ta kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında 2016’nın mayıs ayında bakım çalışmaları ile yatırımlarına devam etti. Mayıs ayında ise 12 kilometrelik kablo, yer altına alındı.
2016’nın mayıs ayında bakım çalışmaları ile yatırımlarına devam ettiğini belirten yetkililer yaptıkları açıklama, “Başkent EDAŞ, Zonguldak’ta sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla, elektrik şebekelerinin yenilenmesi için bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürüyor. Daha aydınlık bir Zonguldak için 1.609 aydınlatma armatürünün kontrolden geçirildiği kentte, 157 panonun bakımı yapıldı. Başkent EDAŞ ekipleri tarafından 28 trafonun yenilendiği Zonguldak’ta, 122 dağıtım merkezi ile 38 kilometre uzunluğundaki hattın bakımı da gerçekleştirildi.
Sürdürülebilir enerji hedefleyen Başkent EDAŞ, bu kapsamda yeni yatırımlara da hız verdi. 46 yeni aydınlatma armatürü montajının tamamlandığı Zonguldak’ta, 12 kilometrelik yüksek gerilim kablosunun yer altına alma çalışması yapıldı. Kente 6 kilometrelik yeni alçak gerilim kablosu da döşendi. 4 yeni trafo montajının yapıldığı kente 1.200 yeni elektrik direği dikildi. Başkent EDAŞ’ın Zonguldak’taki bakım ve yatırım çalışmaları devam edecek.” düşüncelerine yer verildi.