Türk Sağlıksen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde ek ödeme sorununun çözülmesini istedi

BEÜ’de çalışanlara hala bir kuruş bile ödeme yapılmadığını savunan Kara, “Bekleme, öteleme veya erteleme son bulmalıdır. Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi yöneticilerinden de gereğini yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Kara yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sağlık çalışanları koronavirüs salgınına karşı kahramanca bir mücadele vermektedirler. Sağlık ordumuz cephede göğüs göğüse çarpışıyor desek yanlış bir tabir yapmış olmayız.

Böylesine bir durum söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevi olduğunu dile getirmiştik.

Sağlık çalışanlarının herkes alkışlıyor ama yöneticilerden ısrarla beklediğimiz gereğini yapma davranışının her ne hikmetse sürekli olarak uygulanmadığını, ihmal edildiğini görerek uyarılarımızı da yapmıştık. Fakat yapılanları gördükçe meselenin sadece kuru bir alkış olduğunu hissetmek çalışanları kaygılandırmaktadır.

Hepinizin bildiği gibi Salgın sürecinde ek ödemelerin tavandan yapılacağı ilan edilmiş, bununla ilgili mevzuat düzenlemesi de yapılmıştır.

Her ne kadar Sağlık Bakanlığı bunu tavandan yerine yavandan bir ek ödemeye çevirerek çalışanlar arasında bir adaletsizlik yapmışsa da Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde çalışanlara hala bir kuruş bile bir ödeme yapılmamıştır.

Yani Sağlık Bakanlığı’nda yavandan olan iş Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde ise hala hiç görülmemiş, kendini göstermemiştir.

Bu zamana kadar çalışana verilmeyen ek ödemelerle ilgili yaptığımız başvurularda bize söylenen Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan para gelmediği, bürokratik engel olduğudur. 

Ayrıca global bütçeden de ödeneceğine dair ifadeler vardır ama ne zaman nasıl olacağına dair bir izah yoktur.

Merak ediyoruz, Şu dönemde sağlık çalışanının emeğinden daha kıymetli ne vardır ki bürokrasi engel olmaktadır. 

Sağlık çalışanını huzursuz etmekten kim ne amaç elde etmek istemektedir? Şu zor günlerde çalışanın alın terinin önüne kim niçin engel koymaktadır.

Biz burada sorun çıkmasını kabul edemiyoruz. Herkes sağlık çalışanlarını alkışlarken Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi yöneticilerinden de gereğini yapmalarını bekliyoruz.

Bekleme, öteleme veya erteleme son bulmalıdır. Bu konuda Bülent Ecevit Üniversitesi yöneticileri de gerekli görüşmeleri yaparak bu mağduriyetin bir an önce sonlandırılmasını sağlamalıdırlar."