Çaycuma Belediyesi çocuk yuvasında eğitim gören 3-6 yaş grubundaki çocuklar, belediye kompleksinde yeni hizmete sunulan salonda bir gösteri yaptı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, salondaki ilk gösteride çok duygulandığını söyledi.

Çaycuma Belediyesi çocuk sesleriyle çınladı. Belediyenin çocuk yuvasında eğitim gören 18 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel bir gösteri yaptı. Belediyenin düzenlemelerini yeni tamamlayarak hizmete soktuğu salonda yapılan gösteriye Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, önceki dönem Çaycuma Belediye Başkanlarından Orhan Yardımcı, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, bazı belediye meclis üyeleri, belediye müdürleri ve çalışanları ile veliler katıldı. Virüs salgını nedeniyle geniş katılımlı yapılamayan gösteri, yeni belediye kompleksinde oluşturulan salonlardaki ilk etkinlik olarak daha şimdiden özel bir anlam kazandı.

SADECE ÇOCUKLARIMIZI İZLEMEDİK, BU SALONU HEP BİRLİKTE HİZMETE DE AÇTIK

Çocukların şiirler okuyup şarkılar söylediği etkinlik 10. Yıl Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle sona erdi. Etkinliği sonunda, tüm çocuklara, içinde kitaplar bulunan bir çanta armağan eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaptığı konuşmada, “Bugün benim için çok farklı bir gün. Sadece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklarımızın düzenlediği gösteriyi izlemedik, düzenlemelerini tamamladığımız bu salonda ilk defa etkinlik yaparak, hep birlikte hizmete de açtık. Çok duyguluyum. Böyle bir tabloda çocuklarımızla, sizlerle beraber olmak ve bu güzel ortamda onları izlemek benim için çok büyük bir kıvanç” dedi.

ÜLKEMİZİN ACİL İHTİYACI PETROL, DOĞAL GAZ DEĞİL, İYİ YETİŞMİŞ İNSANDIR

Çaycuma’da belediye olarak 7 yıldan beri önemli işler yaptıklarını söyleyen Başkan Kantarcı, “Ama inanın eğitime, çocuklarımıza yapılan yatırım hepsinin çok üstünde, bambaşka değeri var. Doğrudur, bizim yola, köprüye, binaya ihtiyacımız var. Ama hepsinden daha fazla iyi yetişmiş insana ihtiyacımız var. Ülkemizin acil ihtiyacı petrol, doğal gaz değil, iyi yetişmiş insandır. O yüzden ben de bu çocuklarımızın okullarımızda eğitim görmesini çok önemsiyorum. Çocuklarımızın iyi yetişip, bilgi ve birikim dolu olarak ülke yönetiminde görev almalarını ve bu ülkeyi daha ileri noktalara taşımalarını istiyorum. Anaokulumuzu bu amaçla kurduk. Önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Orhan Yardımcı çok güzel bir tesadüf olarak aramızda. Yıllar evvel Orhan başkanımız böyle bir kreş açmıştı, aradan geçen zamanda unutuldu. Bunu biz tekrar hayata geçirmiş olduk” dedi.

TÜM NİMETLERİ ATATÜRK’E BOÇLUYUZ

Bu ülkede yaşayan herkesin büyük Atatürk’e çok şey borçlu olduğunu da söyleyen Kantarcı, “Büyük Atatürk sayesinde biz bugün bu ülkede, huzur içinde, refah içinde yaşıyoruz ve bunları, bu nimetleri ona borçluyuz. 23 Nisan 1920’de işgal altındaki İstanbul’daki milletvekilleri ile Anadolu’nun her tarafından gelen diğer temsilcilerden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun çok önemli bir aşamasını gerçekleştirdi. Ne güzel bir şey ki, büyük Atatürk, bu bayramı aynı zamanda çocuklarımıza armağan etti. Bunda da bir derin anlam var. Niye? Bu çocuklar ulusal egemenlik kavramını sahiplenir, bu kavramla büyürlerse; demokrasinin, millet egemenliğinin ne olduğunu öğrenirlerse ülkenin geleceği garanti altında olur” dedi.

DEMOKRASİNİN OLMADIĞI DÖNEMLERDE ÜLKELER HER ZAMAN GERİYE GİDER

Kantarcı konuşmasını, “Yaşadığımız sıkıntıların altında ülkemiz demokrasisinin yeterince gelişmemiş olması yatıyor. Demokrasi hava gibidir, su gibidir. Demokrasinin olmadığı dönemlerde ülkeler her zaman geriye gider. Onun için iyi çocuklar yetiştirmemiz lazım, hep beraber birinci vazifemiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek. Ben Çaycuma’nın ablası, hocası değerli Nilgün Hocam başta olmak üzere etkinlikte emeği geçen arkadaşlarımı yanıma almak istiyorum. Çok güzel çalışmışlar, onları tebrik ediyorum. Ben de ilk defa sizlerle beraber izledim, son derece dar bir zamanda, çok kısa bir sürede böyle bir çalışmayı meydana getirdiler. Kendilerini huzurlarınızda kutluyorum. Çok teşekkür ediyorum sağ olun, var olun” diyerek tamamladı.