Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi konferans salonunda İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Biriminin katılımıyla öğretim elemanları ve öğrencilerine yönelik ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Bodrumlu; bağımlılıkla mücadelenin herkesin ortak görevi olduğunu belirterek BEÜ'de  düzenlenen bu tür etkinliklerle hem farkındalık yaratmanın hem de gençleri zararlı her türlü alışkanlığa karşı uyarmanın gerekliliğini vurguladı.Bağımlılığın toplumsal bir problem olduğunu belirterek her çeşidi ile mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Bodrumlu; sağlıklı bireylerin de uzak durması açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunun altını çizdi. Ayrıca sunum sonunda Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi verildi. KADES uygulamasının nasıl kullanılacağı ve yararları da anlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü J.Asb. kd. Başçavuş Nevzat Özdemir ve KOM Kısım Amiri J. Asb. Kd. Başçavuş Kemal Demirkol tarafından bağımlılığın tanımı ile bağımlılığa karşı korunma yolları hakkında bilgi verildi.

Soru cevap bölümünün ardından konuşmacılara teşekkür belgeleri verilerek etkinlik sona erdi.