Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri sınavları erteleme kararı alan üniversite yönetimine sosyal medya üzerinden protesto kampanyası başlattı. 

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin twitter hesabından yapılan açıklamada,  “Üniversitemiz Senato Kararı uyarınca; ülkemizde yaşanan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bütünleme sınavları 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasına ertelenmiştir.” denildi.
 

Bugün Rektörlük önünde karara tepki göstererek eylem yapan öğrenciler yarın saat 14.00'de üniversitede protestoya devam edecekler. 

BEÜ öğrencileri sosyal medya üzerinden konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Merhaba kolay gelsin. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde okuyoruz. Kötü hava koşulları nedeniyle sınavlarımız sürekli erteleniyor. Biz final sınavlarından sonra burada kaldık, masraf olmaması açısından. Ama bütünleme sınavları ertelendikçe burada kalarak daha da masraf ediyoruz. Ve aylardır ailelerimizi göremiyoruz. Onların yanına gidemiyoruz. Bütün tatillerimiz burada bitiyor. Hem maddi hem manevi açıdan çok zor durumdayız. Bugün rektörlük önünde toplandık ama hiçbir şey değişmedi maalesef, mağduriyetimiz devam ediyor. 
Yarın saat 14.00'da tekrar rektörlük önünde hakkımızı savunmak için toplanacağız. Sesimizi duyurmak için haber yaparak bize destek olur musunuz?"

Haber: Merve HASANOĞLU