Bülent Ecevit Üniversi Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından “Teknoloji Tabanlı Türkçe Öğretimi” konulu çevrim içi panel düzenlendi.

Panele Doç. Dr. Kadir Kaan Büyükikiz (Gaziantep Üniversitesi), Doç. Dr. Ahmet Benzer (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Emrah Boylu (İstanbul Aydın Üniversitesi) ve Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Moralı (Erciyes Üniversitesi) konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Benzer, ana dili olarak Türkçe öğretiminde teknoloji tabanlı okuma ve yazma becerilerinin eğitimine yönelik bilgilerini paylaşarak “Türkçe öğretmeni adayları öğretim teknolojilerini iyi bilmelidir.” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Gürkan Moralı, ana dili olarak Türkçe öğretiminde teknoloji tabanlı dinleme/izleme ve konuşma becerilerinin eğitimine yönelik uygulama örneklerine yer verdi ve “21. yüzyıl becerileri doğrultusunda öğretmenler ve öğretmen adayları dijital yetkinliğe sahip olmalıdır.” vurgusunu yaptı. Doç. Dr. Büyükikiz ise teknoloji tabanlı yabancı dil olarak Türkçe dil becerileri öğretimine yönelik görüşlerini paylaştı. “Hangi yabancıya nasıl Türkçe öğreteceğiz? Bu sorunun cevabına göre teknolojik materyal seçimi yapmalıyız.” diyerek düşüncelerini özetledi. Son olarak, Doç. Dr. Emrah Boylu, yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde teknoloji tabanlı ölçme-değerlendirme konusunu değerlendirdi, “Yabancı öğrencilere Türkçe öğreten öğreticiler, çeşitli soru tiplerini aynı anda destekleyen Web 2.0 araçlarından birkaç tanesini nitelikli kullanabilmelidir.” dedi.

Doç. Dr. Karagöl’ün moderatörlüğünü yaptığı panele Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri, öğretim üyeleri, ülkemizin çeşitli yerlerinden akademisyenler ve öğrenciler ilgi gösterdi. Panel, katılımcıların soru ve görüşlerinin ardından sona erdi.