Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencileri Recep Özdal ve Osman Bakır, üretim bandında sıkça kullanılan filtrenin daha uygun bir prototipini üretmeyi başardı. 
Döküm sektöründe silisyum karbür esaslı seramik köpük filtre üretilirken maliyeti daha düşük ve kullanım ömrü daha uzun alümina esaslı seramik köpük filtre üretimi başarıyla tamamlandı.
Bu şekilde maliyetlerin ciddi oranda değişebileceğini belirten öğrenciler, ülkemizde destek verildiği takdirde ürettikleri filtreyi seri üretimlerde kullanılabileceğini ifade etti. 
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Nazım Kunduracı danışmanlığında filtre üretimini başarı ile tamamladıklarını belirten Recep Özdal ve Osman Bakır, sadece filtre maliyetini değil üretim esnasında verimlilik artışı ve yaklaşık yüzde 30 oranında firenin de engellenebileceğini ifade etti. 
Döküm testlerini özel bir firmada yapan öğrenciler, “Testlerimiz başarı ile sonuçlandı. Ürettiğimiz filtre endüstride geleceğin ihtiyaçlarını karşılamaya aday durumda. Bizi bu hususta destekleyen üniversitemize ve danışmanlarımıza teşekkür ediyoruz” dediler.