Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karauğuz Konferans salonunda Pazar günü yapılacak toplu mezuniyet törenimizle ilgili detayları paylaşmak üzere basın toplantısı düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu başkanlığında bugün öğleden önce düzenlenen toplantıya,Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Tuğba AKDAL, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Onan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Feray Çiçek, gazeteciler ve haber ajansı temsilcileri katıldı.

Toplantının ana gündemi 12 Haziran Pazar günü saat 16.00’da başlayacak olan toplu mezuniyet törenine ilişkin ulaşım, otopark ve diğer alt yapı planlama konuları oldu.

Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, öğrencilerin görkemli bir mezuniyet töreni yapma arzusu içinde olduğunu ve söz konusu etkinliğin stadyumda yapılması konusunda Üniversiteye yoğun bir talepte bulunduklarını dile getirdi. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Kutoğlu, mezuniyet töreninin gerek öğrencilerin gerekse Zonguldak halkı için sıkıntısız gerçekleşmesi adına titizlikle çalıştıklarını ve tüm hususların en ince ayrıntısına kadar planlandığının altını çizdi. Hava durumuyla ilgili de açıklamada bulunan Kutoğlu, tören günü havanın yağmurlu olması ihtimaline karşı tüm katılımcılar için yağmurluklar hazırlandığını ve bu konuda tüm önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.

İl yöneticileriyle yapılan ilk istişarenin ardından 31 Mayıs Salı günü Zonguldak Vali Yardımcısı Sayın Turgut Subaşı başkanlığında, valilikte koordinasyon toplantısı yapıldığını hatırlatan Kutoğlu, son toplantının da 9 Haziran Perşembe günü İl  Emniyet Müdürlüğü Trafik Düzenleme ve Denetleme Büro Amirliği ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ile gerçekleştiğini ifade etti. Sayın Kutoğlu, söz konusu toplantılarda alınan kararların detaylarını slayt sunumu eşliğinde gazetecilerle paylaştı.

Söz konusu toplantıda Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun Pazar günü veliler ile birlikte yaklaşık 6 bin konuğu ağırlayacağı, Ankara ve İstanbul güzergahlarının şehir dışından gelen konuklar nedeniyle yoğun olabileceği belirtildi. Toplantıda tören alanına hem özel araçlarıyla hem de toplu taşıma ile ulaşacak misafirler için her türlü tedbirin alındığına dikkat çekilirken, Üniversitenin misafirlerine tahsis edilen otoparkların listesi, “Belediye katlı otoparkı, Lauvar alanı ve Pazar yeri, Tır parkı ve Cami otoparkı, Kampüs içi, Öğretmenevi ve Polisevi” olarak açıklandı.

Detaylı bilgiye Üniversitenin duyurularından ulaşılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, trafik yoğunluğunun yaşanmaması adına konukların toplu taşıma araçlarını tercih etmesini rica etti.

Toplantı, Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’nun tüm gazetecilere toplantıya katılımlarından ötürü teşekkür etmesiyle sona erdi.