BEÜ öğrencileri Toplum Gönüllüleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel Esas 67 Burda alışveriş ve yaşam merkezinde farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.
BEÜ öğrencileri Toplum Gönüllüleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel avm giriş katında kadınların karşı karşıya kaldığı taciz ve şiddete karşı dikkat çekmek için tiyatro gösterisi sergilendi. Sergilenen kısa tiyatro gösterisi ziyaretçiler tarafından alkışlarla karşılandı.
Kadınlara uygulanan şiddet, taciz gibi konular karşısında toplum olarak sustuklarını belirten Belediye Kültür Merkezi oyuncusu Emrah Bakırcık, “Ülkemizde her yıl milyonlarca kadın her yerde gerek tacize uğruyor gerekse üzerine kuma getiriliyor veya şiddete uğruyor. Biz buna karşı toplum olarak her zaman susuyoruz. Biz burada yetişebildiğimiz kadar insana sadece bir anlığına olsun kendini kadın yerine koyarak onları anlamalarını istedik. Bunu biraz olsun farkındalığa sürükleyebildiysek ne mutlu bize geldiğiniz destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.