Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ile Bülent Ecevit Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği "Geriatrik Hastalarda Optimal Perioperatif Yönetim /En Yeniler" sempozyumu düzenlendi. 
Bugün sabah 8.30'da Bülent Ecevit Üniversitesi Arif Amirov Konferans Salonu’nda başlayan sempozyuma; Tıp Fakültesi Profesör doktorları, Dernek Başkanları ve ülke genelinden yaklaşık 150 konuk katıldı. Yapılan açılış konuşmaları ardından İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ferruh Niyazi Ayoğlu tarafından ‘Madenci Olmak’ konulu Zonguldak maden havzasında çalışan madenciler ve kentin bütününü anlatan bir sunum yapıldı. Yapılan sunumda birçok katılımcı gözyaşlarını tutamazken ardından ise Uzman Doktor Hakan Güzel tarafından ‘KOAH ve anestezi’ başlıklı sunum gerçekleştirildi.
Toplam 4 oturumdan gerçekleştirilen sempozyum hakkında bilgiler veren Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilal Ayoğlu, “Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ile Bülent Ecevit Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği Geriatrik Hastalarda Optimal Perioperatif Yönetim/En Yeniler konulu bir sempozyumdayız. Türkiye genelinden yaklaşık 150’ye yakın konuğumuz bulunuyor. Ayrıca dernek başkanlarımız buradalar. Yaşlı hastalarda ameliyat sürecindeki anestezik sorunlar tartışılıyor. Bunlar çözümlenebilir mi veya nasıl çözümlenebilir bunlar sempozyumda konuşuluyor. Yaşlı genç ayırt etmeden tüm hastalarımızın güvenle ameliyat edilmesi için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmekteyiz. İçeride en yeniler tartışılıyor, içerde çok iyi konuşmacalarımız bulunuyor” dedi. (Umut ERSES)