TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Hüsnü Meydan;

“BİLİM YUVASINI VERMEYECEĞİZ”

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yürütme Kurulu Üyesi ve Zonguldak Belediyesi eski Meclis Üyesi Hüsnü Meydan, Yaklaşık 50 yıla aşkın süredir faaliyet gösteren Maden Mühendisleri Odası (MMO)’nın Kıraathane yapılması fikrine tepki gösterdi.

115 yıllık tarihi geçmişi olan Maden Mühendisleri Odası binası ile ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Hüsnü Meydan, “Bir kentin; Tarihini, Kültürünü, Sanat mekanını, Bilim yuvasını vermeyeceğiz” dedi.

Sosyal medyada paylaşım yaptığı fotoğrafta da, “Şehrin aydınlık yüzü, Eğitim yuvası, Demokratik mücadelenin merkezi, Toplumsal dayanışma noktası, Bilim ve Tekniğin dersliği, Kültür ve sanatın sergi alanı, Anılarımıza, Tarihimize, Geleceğe aktarılan bilimsel ve teknik birikime, Zonguldak’ın geçmişine sahip çıkacağız. Odamadokunma” ifadelerinde yer verdi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından yapımı devam eden sahil bandı projesi kapsamında Maden Mühendisleri Odası binası ile ilgili bir tasarruflarının olmadığını açıklamıştı.