Kapuz Plajı’nda bayan bir doktorun içtiği bira günlerdir gazetelerin manşetlerinden düşmüyor. Zonguldak yine trajikomik bir olayla Türkiye gündeminde


BİR BİRAYLA ZOM OLDUK!


Kapuz Plajı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olay günlerdir yerel ve ulusal gazetelerin manşetinden düşmüyor. Bayan bir doktorun arkadaşıyla birlikte Kapuz Plajı’nda bira içtiği için para cezasına çarptırılması ve gözaltına alınması toplumun her kesiminden farklı tepkiler aldı. Hürriyet ve Posta gazeteleri olayı yasakçı bir zihniyet olarak yorumlarken, Güneş gazetesi ise manşetinde hedefe Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i koyarak CHP’li olduğuna vurgu yaptı. 


‘YASAKÇI BİR ZİHNİYETE SAHİP DEĞİLİZ’


Aynı kumsalda sadece 50 metre mesafede bulunan Yalı Restorant’ta alkol içilirken, sahilde içen ve kimseye bir zararı olmayan bayan bir doktor için 4 polis takviyesi gelmesi eleştirilmişti. Dün yazılı bir açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kapuz Plajı’nda yaşanan bira cezası ve gözaltı olayının basında çıkmasının gereksiz olduğunu belirterek, kumsalda içki içilemeyeceğini, içki içmek isteyenlerin restorantta içmesi gerektiğini söyledi. Akdemir, ‘Bizler yasakçı bir zihniyete asla sahip değiliz. Yaşanan olaydan bir Belediye Başkanı olarak üzüntü duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Kumsalda alkol alınması demek farklı olayların da yaşanması anlamına gelir ve bizde bunun önüne geçemeyiz.’ dedi.


ÇINAR, ' POLİS İŞİNİ YAPMIŞTIR'



Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, dün Zonguldak'ın tek mavi bayraklı plajında incelemelerde bulundu. Başkan Akdemir ve Emniyet Müdürü Metin Turanlı’nın hazır bulunduğu incelemede konuşan Çınar, plajda yaşanan bira cezasını konuşmaya değer bir konu olarak görmediğini belirterek, ‘Polisimizi maalesef ideolojik kaygılardan, devletimize bakıştaki bir takım bahane arayan yanlış yapılan bir haber olarak değerlendiriyorum. Polisimiz görevini yapmıştır. Ama evet sanki bir iki bayanın plajda başında dikilmiş bir polisler görüntüsünü fotoğrafı çeken arkadaşların sanat kabiliyetine yormak lazım. Görüntü itibariyle rahatsız edici bir durum olsa da olayın içeriği itibariyle polisin işidir, görevini yapmıştır." dedi.