Kilimli İlçesine bağlı Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Cumayanı Mağarasında su seviyesinin düştüğünü ve önümüzde ki aylarda doğal afetin yaşanmaması için DSİ tarafından hazırlanan projenin ihalesinin yapılacağını söyledi.

Öte yandan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın ziyaretini değerlendiren Başkan Adnan Akgün zehir zemberek açıklamalarda bulundu.  Akgün açıklamasında, "Geçtiğimiz hafta mağarada su seviyesinin yükselmesi sebebiyle sıkıntı yaşadık. Yaklaşık 12 ev mağdur pozisyona geldi. Evlerin tahliyesi ve geçici olarak yerleştirmesi yapıldı. Bu sorun her yıl yaşanıyor ve bu güne kadar çözüm bulunmadı ama bu kez ilk defa ciddi olarak Valilik ve DSİ konuya ilgi gösterdiler. DSİ Kastamonu Bölge Müdürümüz geldi, çözüm konusunda ne yapabiliriz diye incelemeler yaptık. Projeyi taslak olarak kafamızda oluşturduk. Mayıs yada Haziran ayında proje ihaleye çıkacağını söylediler. Kendilerine teşekkür ediyorum, ilk kez ciddi olarak bir yaklaşım gördük. Biz bu konunun takipçisiyiz.

Milletvekili Hamdi Uçar bey ve Belediye Başkanları geldiler, geçmiş olsun dilediler. Hamdi bey burada ki konutları taşıyabileceklerini, arazi olması durumunda toplu konut yapılabileceğini söyledi. Güzel bir söylem ama bende örnek verdim! Vekilimin yapılacak işi söylemesi lazım. Hamdi Uçar 3-4 ay önce hayvan bakımevi ile ilgili bana mama ve ilaç sözü vermişti, ama hiçbiri gelmedi. Barınağa 2 kilo mama ve ilaç gönderemeyenler buraya nereden konut yapacaklar. O bana biraz tezat geldi" dedi.

(Cevdet AKGÜN)