Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Merkez Atölyesi’ne KPSS ile işe giren işçiler düşük ücretle çalıştıkları gerekçesiyle Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) önünde eylem yaptı. Yaklaşık 50 civarında işçi bir süre GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ ile sendika binasında görüştükten sonra maaş bordrolarını yaktılar. İşçiler sendikanın siyasetten soyutlanması gerektiğini söylediler.

Serkan Bayrak, Ersan Türk ve Mustafa Aydost adlı işçiler 2 bin civarında yerüstü işçisinin mağdur edildiğini belirterek KPSS ile bu şekilde çalışan 800 civarında işçi olduğunu söylediler. 5 yıldır çalıştığını belirten Ersan Türk; “Bordro yakma amacımız, daha önceleri bize alınan zamlardan daha düşük zam alındı. Şuanda tekstilde ve özel sektörde çalışanlarla aynı parayı alıyoruz. Yol ve yemek parasını çıkartırsak asgari ücrete denk geliyor” diyerek sorunu dile getirdi.

ZAM İSTEYEN MADENCİLER BORDRO YAKTI

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Merkez Atölyesi’ne KPSS ile işe giren işçiler düşük ücretle çalıştıkları gerekçesiyle Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) önünde eylem yaptı. Yaklaşık 50 civarında işçi bir süre GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Teşkilatlandırma ve  Eğitim Sekreteri  Satılmış Uludağ ile sendika binasında görüştükten sonra maaş bordrolarını yaktılar.

Serkant Bayrak, Ersan Türk ve Mustafa Aydost adlı işçiler 2 bin civarında yerüstü işçisinin mağdur edildiğini belirterek KPSS ile bu şekilde çalışan 800 civarında işçi olduğunu söylediler. 5 yıldır çalıştığını belirten Ersan Türk; “Bordro yakma amacımız, daha önceleri bize alınan zamlardan daha düşük zam alındı. Şuanda teksilde ve özel sektörde çalışanlarla aynı parayı alıyoruz. Yol ve yemek parasını çıkartırsak asgari ücerete denk geliyor” diyerek sorunu dile getirdi.

“SENDİKA SİYASETTEN SOYUTLANMALI”

“Siyasete alet olarak GMİS’te koltuk bulanlar” seslendiğini belirten işçi Mustafa Aydost; “Eşit ie eşit ücret diye meydanlarda oy isteyenler şimdi eski işçilerle bizim aramızdaki farkı aşmanın mücadelesine girmeli. Hepsi olmuş sarı sendika. Siyasete alet olarak GMİS’te koltuk bulanlar yarın bir gün hak mücadelesi veriyolar akıllıarı sıra vermezler. Çünkü onların hepsi oraya gebe. Sendika siyasetten soyutlanmalı.  GMİS’i asla ve asla sarı sendikalar listesine sokmayız. Bunu böyle bilsinler. Bölgedeki maaşı düşük arkadaşlara burdan sesleniyorum. Hepsi sesini çıkartsın. Kimse gönül, hatır işine sendikaya üye olmasın. Listelere girmesin mücadele versin” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA