Son aylarda kendilerini  "..... melekleri" olarak tanıtan ve sözde yardıma muhtaç insanlara ayni ve nakdi yardımda bulunan bir grup, bu yöntemle binlerce lira topladı. Durumun içerisinde bulunan ve yardım kampanyalarına destek veren birçok kadının yaşanan olumsuzluklardan habersiz olduğu öne sürüldü.

Hiç bir tüzel kişiliği olmayan grupta yardım kampanyalarına katılmış ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişinin Halkın Sesi'ne gönderdiği ihbar mektubunda toplanan yardımların önemli bir kısmının hak sahiplerine verilmediği, makbuz olmadan toplanan paraların ise hiç edildiği iddia edildi.

Aralarında kendisini gazeteci olarak tanıtan bir kişinin de olduğu "..... melekleri" isimli oluşumun yaklaşık 10 kişilik bir grup olduğunu, sosyal medya aracılığıyla insanların yardımlaşma duygusunun sömürülerek para toplandığını iddia eden kişi, Zonguldak Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'nün konuya el atmaması halinde telafisi olmayan çok büyük mağduriyetlerin yaşanabileceğini ifade etti.

Duygu sömürüsü yapılarak para toplayan bu grubu "Modern dilenciler" olarak niteleyen grubun üyesi, ihbar mektubunda özellikle yerel yönetimlerden ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere alınan yardımların satılarak paraya çevrildiğini öne sürdü.

Halkın Sesi soruyor: Bu oluşum bugüne kadar ne kadar para topladı. Bu toplanan paralar nerelere harcandı? İnsanların vicdanlarına bırakılan yardımlar yasal yollarla Valilik izni alınmadan niçin toplanmıyor? Başka gazetelere de gönderildiği ifade edilen İhbar mektubundaki iddialar doğruysa Cumhuriyet Savcılığı ve Valilik olaya neden el koymadı?