Yaşanan elektrik kesintileri yüzünden halkın öfke kustuğu ENERJİSA kendisini aklamak için ulusal haber ajansı İhlas Haber Ajansı'na karla mücadele çalışmalarını anlatan bir haber yaptırdı. Haberde zor kış şartlarına rağmen ENERJİ SA çalışanlarının 24 saat esasına göre çalışıldığına dikkat çekildi. 

Halkın Sesi, bugüne kadar olan yayın politikasında cansiperhane mücadele eden ENERJİSA çalışanlarını hedef alan tek bir haber yapmadı. Elektrik gibi hayati önemi olan bir hizmetin özelleştirilmesine karşı duran Halkın Sesi, yaşanan rezaletten Enerji Sa personelini değil yetersiz personelle çalışan, gerekli yatırımları yapmayan, gerekli tedbirleri almayan patronu sorumlu tutuyor. Cevap hakkına duyduğumuz saygı gereği EnerjiSa'nın İhlas Haber Ajansı'na yaptırdığı sipariş haberi aynen yayımlıyoruz.

Başkent Ekipleri Sahada
Batı Karadeniz’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar, Başkent EDAŞ ekiplerinin zorlu şartlarda yürüttüğü çalışmalarla onarılıyor.

Kar yağışının yoğun olduğu Zonguldak’ta Başkent EDAŞ ekipleri 538 saha çalışan ve 252 araçla merkez ve köylerdeki trafolara enerji verebilmek için 24 saat esasına göre çalışma yürütüyor.

Dondurucu soğukta metrelerce yükseklikteki direklerin üzerinde çalışma yapan ekipler, hat üzerindeki arızaları gideriyor. Yer yer 1,5 metreyi bulan karda arazi ve paletli kar araçlarının ulaşamadığı noktalara ekipler, malzeme ve ekipmanları taşıyarak arızalara müdahale ediyor. Zonguldak’ta özellikle merkez ve ilçede kırsal kesimin enerjisinin sağlandığı trafo arızalarının giderilmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.