MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, ilçe başkanlıklarının altının boşaltılması için çalışma yapıldığını ve kendisinin görevden düşürülmek istendiğini söyledi


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan, Yargıtay tarafından onanan kurultay sürecinde bazı kişiler tarafından ilçe başkanlıklarının içinin boşaltılmaya çalışıldığını ve hedefin kendisinin görevden aldırılmak istendiğini dile getirdi. MHP’yi dağıtmaya çalışanları hazmedemediğini ve kendisinin İl Başkanlığı görevine kongreye geldiğini ve kongre haricinde hiçbir şekilde görevi bırakmayacağını da sözlerine ekleyen Ayan, “Her türlü oyunu oynasınlar tüm arkadaşlarımın altını boşaltsınlar ben buraydım gitmeyeceğim. Benden il başkanlığını almanın yolu sadece il kongresidir. Başka şekilde asla bu koltuktan kalkmam” dedi.

“MHP CAMİASI OTELE ÇAĞRILMIŞTIR”

Büyük uğraşlar sonucunda Genel Başkan adaylarının MHP’yi kurultaya çağırdığını ve ülkücü camianın Ramazan ayında otelde yapılacak bir kurultayı hak etmediğini söyleyen Ayan, 19 Haziran’da yapılacak olan kurultaya katılmayacaklarını ve 10 Temmuz’da yapılacak olan kurultayakatılım sağlayacaklarını da ifade ederek, “Bilindiği üzere 12. Sulh Mahkemesi’nin bir kararı var. Bu kararın ne olduğunu iyi okumak lazım. Üst kurul delegelerinden imzayla müracaat eden genel başkan adayları tüzük değişikliğiyle ilgili bir karar istemiş Yargıtay da bunu karar vermiştir. MHP’yi otele davet edenler tüzük değişikliği yoluna gideceklerdir. 19’unda delegenin 3’te 2’si yani 811 delege olması lazım. Bizim üzüldüğümüz yer şu ki MHP camiasının ramazan ayında otele çağırılmıştır. Seçimleri içine alan 10 Temmuz’da yapacağımız kurultayımıza gideceğimizi beyan ediyoruz. Son 1 haftadan bu yana MHP il başkanı siyasetten uzaklaşıyor gibi spekülasyonlar yaratılarak mevcut ilçe yöneticileri üzerinde bir istifa alma yoluna gidiliyor. Ben 6 aydır hiç kimseye bir şey söylemedim. Arkadaşlarımızı kırmamaya ve üzmemeye çalıştım. Ne var ki arkadaşlarımızı yanlarına çekebilmesi için MHP’yi dağıtmaya çalışanları hazmedemiyoruz. Sadece kendilerine makam sağlamak için bu çalışmalar yapıldığı zaman bizler buna müsaade edemeyiz. MHP İl Başkanlığı’na uzaydan gelmedim. Ben il kongresinin onayı ve desteğiyle MHP İl Başkanı oldum. Beni buradan ancak delegeler gönderir. Her türlü oyunu oynasınlar tüm arkadaşlarımın altını boşaltsınlar ben buraydım gitmeyeceğim. Benden il başkanlığını almanın yolu sadece il kongresidir. Başka şekilde asla bu koltuktan kalkmam” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)