Kendisine yakın gazetecilerin cilaladığı Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz bol keseden atıyor ama taşeron işçiler sefilleri oynuyor

BU NASIL İKTİDAR BELEDİYESİ?

İktidar partisi AKP’ye mensup olan Kozlu Belediyesi, iki aydır, 200 taşeron işçisine maaş ödemiyor.  Geçtiğimiz aylarda aldığı lüks makam otosuyla ülkenin gündemine oturan Başkan Kerim Yılmaz, her yanda bulunan billboarda, gülen yüzle verdiği pozlarda, “halkın refahı için” çalıştığını söylerken, asgari ücretin biraz üstünde maaş alan 200 taşeron işçisini sefalete teslim ediyor.  Kozlu Belediyesinin işçi maaşı bile ödeyemez duruma düşmesi, halk arasında “Bu nasıl iktidar belediyesi. AKP buna nasıl göz yu7muytor” yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

HEM KEL, HEM FODUL!

Öte yandan Başkan Kerim Yılmaz’ın maaş veremediği işçileri bir de hükümete yakınlığıyla bilinen Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikasına geçmeye zorlaması, işçiler arasında huzursuzluğun daha da büyümesine enden oluyor. Halen DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasının örgütlü olduğu Kozlu Belediyesinde bir de yandaş sendikanın yetkili olması halinde hak arama mücadelesinin hepten imkânsız hale geleceği iddia ediliyor. Konuya yakın çevreler, maaş veremez durumda olan bir başkanın bu derece operasyonel davranması için de “Hem kel, hem fodul” yorumunu yapıyor.