Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca yapılan operasyonlar kapsamında kaçak ve sahte alkol satışı yapan toplam 106 işyerine baskın yapıldı.

İl Merkezinde (9) şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirilerek (1) şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Devrek İlçemizde (6) litre sahte içki ele geçirilerek (2) şahıs hakkında adli işlem yapıldı.

Ereğli İlçemizde tespit edilen bir adet merdiven altı imalathanede çeşitli nitelikte toplam (400) litre sahte içki, sahte içki yapımı için özel imal edilmiş (4) adet kazan ile alkol damıtımında kullanılan çeşitli aparatlar, (1) adet pompalı tüfek, (1) adet havalı tüfek ve tüfek mermileri ele geçirilmiş, imalathane sahibi gözaltına alınarak mevcutlu olarak Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Ayrıca daha önceki tarihlerde icra edilen Zehir-1 ve Zehir-2 operasyonlarında İl Merkezi ve İlçelerde toplam (265) iş yeri denetlenmiş, usulsüz olarak tıbbı kullanım amaçlı etil alkol bulunduran (14) şahıstan toplam (45) litre etil alkol ile (17) litre sahte içki ele geçirildi.

Kilimli'de bir adreste yapılan aramada (24) litre sahte içki ile (17) litre etil alkol ele geçirilerek 2 şahsa adli işlem yapıldı.

İl Merkezinde Tekel Bayii işleten bir şahıstan (556) litre tıbbi kullanım amaçlı etil alkol ele geçirilirken 3 şahsa adli işlem yapıldı.