Erdoğan Demir, FETÖ ile bağlantısı olmadığını kanıtlamak isterken kendi gazetesinde kendi ağzından yayımlanan satırları çoktan unutmuştu…

Bukalemun siyaseti!

Pusula Gazetesi ile Demir Medya’ya ait Yeni Adım Gazetesi arasındaki yaylım ateşi sürüyor. Dün Pusula’da kendisi hakkında Fethullah Gülen’in elini öptüğü şeklindeki iddialara yanıt veren kömürcü Erdoğan Demir, ‘Ben devlet büyüklerimin elini öperim ama Ali Arslankılıç’ın elini öpmedim. Fethullah Gülen’i hiç görmedim, hiç konuşmadım, elini de öpmedim.  Hiç ABD’ye de gitmedim. Onu, ABD’ye gidip elini öpenler düşünsün.” dedi.

 Demir, Gülen Cemaati’ne ait yurt inşaatına iş makineleri gönderdiği yönündeki iddiaya ise, “20 yıl önce benim el arabam bile yoktu ki, nereden iş makinem olsun” şeklinde yanıt verdi. Ancak Demir yine kendisine ait Yeni Adım Gazetesi’ne verdiği demeçte Erdoğan Demir’in elini öptüğünü ballandıra ballandıra anlatmıştı.

“TIĞ, BOYNUNA DOLANAN ZİNCİRLERİ UNUTMASIN”

Açıklamasının satır aralarında Ali Rıza Tığ’a göndermeler yapan Erdoğan Demir, “Ali Rıza Tığ, Radartepe’de boynuna dolanan zincirleri unutmasın. Ali Rıza Tığ, bu davaya neden dahil olduğunun, çete liderinden Emniyet Müdürü’nün aleyhinde yazı yazmak üzere para alıp almadığının hesabını versin. Erdal Şeker’in “dergah” diye isimlendirdiği işyerinde hangi “hoca”nın son kasetleri dinletiliyor? Ayrıca, Erdal Şeker ile birlikte “FASULYECİ” diye tanımladığı işadamına, telefonla arayarak nasıl tezgah kurduklarını da unutmasın” dedi.

YALAN ÜSTÜNE YALAN

Cemaatin en güçlü olduğu dönemde Fethullah Gülen’e methiyeler yağdıran Erdoğan Demir’in dünkü açıklamalarının yayınlandığı Yeni Adım Gazetesi’nin arşivi onu yalanlıyor. 14 Kasım 2012 tarihinde yayınlanan Yeni Adım Gazetesi’nin manşetinde Gülen’i yerlere gökler sığdıramayan Erdoğan Demir, bakın cemaat için çok değil yaklaşık dört buçuk yıl önce neler söylemiş:

“16 yıl önce o günlerde o günkü şartlarda Fetullah Gülen Hoca Efendi’nin ismini telaffuz etmek mümkün değilken ben kendisinin bizzat ellerinden öptüm ve gereğini yaptım. Türkçe Olimpiyatları’ndan bahsediyorsunuz. Gizli saklı hiçbir şey yapmadım. Sponsor oldum. Olmaya da devam edeceğim. Bana ihtiyaçları oldukça yardım etmeye de devam edeceğim. Ben Sayın Fetullah Gülen Hoca Efendi’nin ellerinden 16 sene önce öptüm. Saygı duydum. Aynı saygıyı duymaya da devam ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti için, insanlık için, vatan için hayırlı işler yapmıştır. İnandığım için bu yardımları yaptım, yapmayı da sürdüreceğim. Ben başkaları gibi döneklik, liboşluk yapmam. Menfaatler için el öpmem. Sadece saygı duyduğum insanların, hayırlı büyüklerin ellerinden öperim.”