Hatırlı kişilerin devlet bankalarından kullandırdığı “kıyak” kredilerle bölgenin parlayan yıldızı Zekai Bükrü’ye ait “Devrek Park” inşaatının fore kazıkları çöktü. 2009 yılında da İncivez City’de yaptığı sözüm ona lüks dairelerinin de fore kazıkları çökmüş hak sahipleri zarara uğramıştı.

Son yıllarda inşaat sektöründe Zonguldak’ın “hatırlı” kredilerle parlayan yıldızı olan Bükrü İnşaatın 2009 yılındaki “İncivez City” faciasından sonra bir benzeri Devrek İnönü Caddesi'nde yapımına devam ettiği “Bükrü Park” konutları inşaatında yaşandı. Özellikle gurbetçilere temelden daire satan Zekai Bükrü’nün Devrek İnönü Caddesi'nde ki “Bükrü Park”ın yüzlerce fore kazığının çökmesi sonucu inşaat durduruldu.

İmar rantları ve usulsüzlüklerinin Zonguldak’ta ki cenneti haline gelen Filyos’ta Belediye Başkanı Ömer Ünal ile birlikte yeni sitelere imza atan Zekai Bükrü’nün “Teknolojiye ayak uydurduk” sözleri İncivez City’den sonra Devrek Park inşaatlarında da ortaya çıktı. Devrek Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün “Devrek Park” inşaatındaki zemin etüt çalışmaları ile müşterilere maliyeti yansıtılacak olan onlarca fore kazığın nasıl ve neden çöktüğünün araştırılması isteniyor.

“REKLAMI GÜÇLÜ YAPTI”

Devrek Park konutlarıyla ilgili olarak müşterilerinin gözünü boyayan Zekai Bükrü, “Bükrü İnşaat olarak gelişen teknolojiye her zaman ayak uydurduk uyum sağladık. Siz değerli müşterilerimiz sayesinde yenilendik, güçlendik ve bize olan güveniniz sayesinde batı Karadeniz’de ilklere imza attık. En güçlü rakibimizi aynada gördük ve yine Devrek’te bir ilke imza atıyoruz. Özel güvenlikli bünyesinde site bahçesi, çocuk oyun parkı, market, sosyal tesis bulunduran şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak hastaneye 2 dakika, terminale 5 dakika, çarşıya 10 dakika mesafesiyle Devrek manzaralı bir projeyle karşınızdayız” dedi.

“FORE KAZIKLAR YİNE ÇÖKTÜ”

Son dönemlerde sosyal medya hesapları, internet siteleri, billboardlar ve medyada reklamlarının ardı arkası kesilmeyen Bükrü'nün müşterilerinin gözünü boyadığı ve inşaatları depreme, heyelana dayanıklı yapılar yapmadığı öne sürüldü. İncivez City’de yaşananlardan sonra Devrek İnönü Caddesi'nde ki “Devrek Park” sitesinde yaşanan fore kazık rezaletinden sonra müşteriler, “Böyle müteahhit olmaz olsun” demekten kendilerini alamadılar.

(Cevdet AKGÜN-Özel Haber)