Bülent Ecevit Üniversitesi yürüttüğü başarılı çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanlarda ismini duyurmayı sürdürürken, üniversite adına güzel bir haber de Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’den geldi.

Beü Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Mahmut Özer, TÜBİTAK tarafından çıkarılan ve Science Citation Index (SCI) kapsamında taranan Turkish Journal of Electrical Engineering&Computer Sciences dergisinin baş editörü (Editor-in-Chief) oldu.

Türkiye’nin yayınladığı ve SCI kapsamında yer alan az sayıda dergilerden bir tanesinin baş editörlüğünü yürütecek olan Prof. Dr. Mahmut Özer’in yükseköğretim alanı ile ilgili önemli görevleri de bulunuyor. 2010 yılından bu tarafa Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Mahmut Özer, aynı zamanda Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi. Prof. Dr. Mahmut Özer, Ulusal Yeterlilik Sistemi üzerinde de çalışmalar yürüten Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)’nda Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’nu temsil ediyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu bir başkan ve beş üyeden oluşuyor.

Prof. Dr. Mahmut Özer Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü ve Mesleki Yeterlilik Kurumu yönetim kurulu üyeliğinin yanında, Türk Standartları Enstitüsü Genel Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, tüm bu görevlerin dışında uluslararası platformlarda Türkiye’yi ve Türk Yükseköğretimini temsil görevini üstlenmiş durumda. Prof. Dr. Özer, İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (Association of Quality Assurance Agencies of the Islamic World) Başkan Vekilliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir. İslam ülkelerinde, yükseköğretim kalite güvence ajansları tarafından yürütülen çalışmaları organize ve koordine eden İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği Başkan Vekili Prof. Dr. Mahmut Özer’in, ayrıca kalite güvence sistemi ile ilgili bilimsel çalışmaları ve ortak yazarlı bir kitabı da bulunuyor.