DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolunun 31 Aralık’ta ulaşıma açılacağına söz veren iktidar mensuplarını yine halkı kandırdığını söyledi

 “BUNLAR TARİH ÖZÜRLÜ”

AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı ve Milletvekilleri 31 Aralık 2021 tarihinde Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolunun ulaşıma trafiğe açılacağı şeklindeki açıklamalarını eleştiren DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, “Söz verdikleri hiçbir işi tarihinde bitiremediler. Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolu neden 31 Aralık’ta ulaşıma açılmadı. Tarih verip de halkı kandırmayın. Bir kez olsun sözünüzde durun” dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Fatih Keleş, Mithatpaşa kavşağındaki imalat hatasının şimdiden onlarca kazaya yol açtığını kaydederek, “Trafik işaretleri yok. Yol bir anda daralıyor. Ankara gelişinden seyredenler her an kaza yapma ihtimali fazla. Kavşağın ışıklandırması yapılmadı. Daha büyük kazalara meydan vermeden Mithatpaşa kavşağında ışıklandırma yapılmalı” dedi.

“TRAFİK YÜKÜ AZALMAYACAK”

AKP’li İl Yöneticileri ve Milletvekilleri şimdi Ocak ayı sonu, Şubat ayı ortasında Kilimli sahil yolunun ulaşıma açılacağını söylediğini kaydeden Keleş, “Bunlar tarih özürlü. Şimdi diyorlar ki, Kilimli şehir trafiği için düzenleme yapılması gerekiyor. Bu arkadaşlar sanırım ayda yaşıyorlar. Bu yol yapılırken Kilimli şehir trafiğiyle ilgili çalışmada eş zamanlı yapılabilirdi. Şimdi kilimli de halkın nefes alacağı tek sahilinde yol yapılıyor. Alacaağzı-Çatalağazı kavşak ve tüneli buradan yapılacak. Kilimli Kaymakamlığı önünden şehir merkezine geçiş sağlanacak. Ancak yüksek tonajlı iş makineleri ve araçlar Kilimli kent merkezini ikiye ayıran demiryolunun altından geçmek zorunda. Orası inanılmaz dar. Yani yeni bir trafik keşmekeşliği Kilimli’yi bekliyor budefa. Hesapsız, kitapsız,  plansız iş yapıyorlar ve sonrada o hatayı yine hata ile düzeltmeye çalışıyorlar. Zonguldak trafiğini bu güzergahın yüzde 40 azaltacağını söylüyorlar. Yanıldıklarını anlayacaklar” dedi.

Keleş, Kilimli’de özellikle çocukların oyun parkları ve halkın gezi alanlarının yok olduğunu ve Belediye Başkanı AKP’li Kamil Altun’un bu olaylara seyirdi kaldığını belirtti. Keleş, “Doğu Karadeniz sahil yolundaki gibi T’ler yapılmazsa Karadeniz yapılan yolu yutar. Kapuz-Kilimli ve Aslankaya mevki ile Alacaağzı arasındaki sahil yolunda mutlaka ve mutlaka T’ler yapılmalı. İnsanların denize gireceği bir alan kalmadı. Bu projede sahil düzenlemesine gidilmeli. İnsanların gezi ve yürüyüş alanı olan bu güzergahta oluşabilecek yoğun trafikte özellikle çocukların koruna bilmesi için gerekli tedbirleri de almaları gerekiyor” diye konuştu.