Şehit Uzman Çavuş Burak Şaraçlı’nın amcası Selami Saraçlı, uzman çavuş olduğu için evlenemediğini belirtti..

 

BARIŞ DOĞAN – UMUT ERSES - Şırnak’ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan üç yıllık uzman çavuş 25 yaşındaki Burak Saraçlı’nın amcası 56 yaşındaki Selami Saraçlı, yeğene 3 yıl önce kız istemeye gittiklerini fakat ancak 3 yıl sonra düğün yapacaklarını söylediklerini kızı vermediklerini belirterek, yeğeninin hayalleriyle birlikte şehit olduğunu belirtti.

Şehidin geçtiğimiz yıl evlendiğinde oturabilmek için ilçeden yaklaşık 100 bin TL değerinde bir ev satın aldığını ve evinin daha içine giremeden şehit olduğunu belirten amca Saraçlı, yeğenin vasiyetini de açıklayarak, “Eğerki şehit olursam evime sokmadan beni gömmeyin’ dediğini ve vasiyetin yerine getirileceğini vurguladı.

ÇEVRESİNE YARDIM İÇİN YAŞARDI

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Çay Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan baba ocağının önünde açıklamalarda bulunan amca Saraçlı, 25 yaşındaki şehit uzman çavuş Burak Saraçlı’nın bu zaman kadar hep çevresindekiler yardım için yaşadığını da vurgulayarak, “Burak bu zamana kadar çevresine hep hizmet için yadımlaşmak için yaşayan birisiydi. Yeğenim Burak hayalleriyle gitti” dedi.

KIZ İSTEDİK, VERMEDİLER

Yaklaşık 3 yıl önce Burak Saraçlı’nın sevdiği kızı ailesinden istemeye gittiklerini fakat Uzman Çavuş olmasından ve 3 yıl boyunca Doğu Bölgesi’nde görev yapmasından dolayı kız vermediklerini de söyleyen Saraçlı, “Ailesiyle birlikte kız istemeye gidiyorlar fakat uzman çavuş olduğu için 3 seneden önce evlenemeyeceklerini söylediler. Gelinin ailesi de 3 sene boyunca biz kızı nişanlı tutamayız dedikleri için ayrılmak zorunda kaldılar. O sebepten dolayı nişan yapamadık. Yani o zaman kızı Burak’a verselerdi 3 ay içinde düğünü olacaktı. Zaten ondan sonra da görev yerine gitti” şeklinde konuştu.

ALDIĞIM EVİ GÖRMEDEN, GÖMMEYİN

Geçtiğimiz yıl evlenince oturmak için Hacımusa Köyü Herkime Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 100 bin TL değerinde ev satın aldığını ve şehit olması halinde o evi görmeden gömülmek istemediğini de ifade eden amca Saraçlı, “Çift daireye karşılık kendisine geçtiğimiz yıl daire almıştı. O eve yaklaşık 100 bin TL vermişti.  Evlendikten sonra da o eve oturacaktı. Bize vasiyette bulunmuştu. Eğer ki ölürsem veya şehit olursam beni evime sokmadan gömmeyin demişti. Bugünde birazdan kendi alıp evine getireceğiz. Vasiyetini yerine getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

EV SATIN ALDIĞI MAHALLEYE DEFNEDİLECEK

Şehit Piyade Uzman Çavuş Burak Saraçlı’nın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Gökçebey Hükümet Konağı’nın önünde kurulan tören alanında kılınacak cenaze namazı ardından evlenince oturmak için ev satın aldığı Hacımusa Köyü Herkime Mahallesi’nde bulunan Aile Mezarlığı’na defnedilecek.