(Cevdet AKGÜN-Halkın Sesi Özel) 
Milli Egemenlik Caddesindeki Öğretmenevi ile Bülent Ecevit Üniversitesi’ne ait kapalı yarı olimpik havuzun arka kısmında kalan alan hafriyat alanına dönüştürüldü. 
Halkın Sesi İstihbarat servisine gelen iki fotoğrafın izini sürdük. Yaptığımız araştırma sonucu Öğretmenevi ile BEÜ yarı olimpik yüzme havuzunun arka kısmı hafriyat alanına dönüştürülmüş. Yaklaşık üç aydır inşaat molozları, sökülen asfalt atıkları ile toprak yığınları bu bölgeye kamyon kamyon bıraktığını ortaya çıkardık. Uzunmehmet Cami inşaatının atıkları daha önceden belirlendiği gibi Benzinlikler mevkiindeki eski TTK kömür atıklarının bulunduğu alana dökülüyordu. Şimdi ise Zonguldak Belediyesi, İl Özel İdare Müdürlüğü ve önüne gelen hafriyatçı işe inşaatçılar yakın mesafe olduğu için bu alanı adeta atık alanına çevirdi. 
DENİZDEKİ SARILIK ORTAYA ÇIKTI
Kapuz’dan başlayarak Ilıksu mevkiinde kadar olan kıyı sahilinde denizin sararması dikkatlerden kaçmamıştı. Halkın Sesi’nin araştırmaları sonucunda kimin veya hangi makamların olduğu bilinmeyen kişilerin Öğretmenevinin arka kısmını hafriyat alanı yapmış. Denize dökülen, taş toprak ve asfalt kalıntılarının dalgaların etkisiyle denizi sarıya boyanmasına yol açtığını gerçeğini ortaya çıkarmış oldu. 
VALİ BEY NE DİYECEK ACABA!
Çevre faciasının bir benzeri de gözümüzün önünde Öğretmenevinin bulunduğu alanda yaşanıyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü ne yapıyor diyemiyoruz. Zonguldak Belediyesi kamyonları da buraya hafriyat dökümü yapıyor. Valilik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmi kurumlar dahil, özel sektöründe adeta döküm alanına çevirdiği bu alanla ilgili nasıl bir işlem yapacakları merak konusu oldu. 
MÜTTEHİTLERE BAL KAYMAK 
Her gün yüzlerce kamyonun  kısa mesafede olan Öğretmenevinin ardından denize hafriyatlarını boşaltmasına kimse ses çıkarmazken bu durumdan en fazla memnun olan kesimim müteahhitler olduğu ifade edildi. Mesafe kısa mazottan kar eden müteahhitler ayrıca da döküm parası vermedikleri için iki kez karlı oldukları vurgulandı.