Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulunan Bursa Zonguldaklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Abdullah Kavşur, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Zonguldaklıların en fazla göç ettiği illerin başında gelen Bursa’da, kültürel ve sosyal boyutta etkin faaliyetlerinin bulunduğunu belirten Kavşur, “Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için Dernek olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Her ne kadar Bursa’da yaşasak da esas memleketimiz Zonguldak. Bu kentimizin eski günlerine dönmesi, tekrar ülkemiz kalkınmasında lokomotif görevi üstlenmesi için her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.

GMİS Genel Başkanı Demirci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sevgili başkanımız, pek çok Zonguldaklı gibi çoluğunun çocuğunun geleceği için göç etmek zorunda kalmış. Zonguldaklının özelliği olan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu orada da göstererek, yüzlerce Zonguldaklıyı dernek çatısı altında toplamayı başarmışlar. Orada bizlerin sesi olmuşlar. Kendilerini kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.