Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazetecilerin bayramlaşma programında konuştu

‘BÜYÜKŞEHİR’E ADAYIM’

Cemiyete merkezine gelerek gazetecileri kutlayan Başkan Akdemir “yeniden adaylığı” konusu da dahil olmak üzere gelecek için önemli konulara açıklık getirdi 

ZGC Geleneksel bayramlaşma töreni Ramazan bayramının ikinci günü, yenilenmiş ZGC genel merkezinde saat 13 00 -17 00 arasında gerçekleşti Cemiyet merkezinden yapılan açıklamaya göre İl geneli gazetecilerin katıldığı bayramlaşma törenine Zonguldak Belediye  başkanı Muharrem Akdemir, Özel kalem müdürü Hasbi KABACA ve Belediye Basın bürosu yetkilileri, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu  ve Tes - İş eski genel sekreteri Mehmet Baş, yer aldı. ,

ZGC bayramlaşma etkinliğinde il genelindeki gazeteciler de hazır bulundu. Törende ZGC kurucu başkanı Bedri Erel, Cemiyet Yönetim Kurulu Üyeleri, Haber ajanslarından Anadolu Ajansı, İhlas haber ajansı muhabirleri ve meslekte görev alan 70 ‘e yakın gazeteci katıldı.  

Yapılan bayramlaşma töreninde gazeteciler mübarek ramazan bayramının getirdiği birlik, beraberlik ve bir arada kaynaşma ruhunun öne çıktığını beyan ettiler.

Dostlukların pekiştiğini, meslektaşlar arası dayanışmanın da artarak devam ettiğini altını çizdiler.

Saat 15.30 sıralarında cemiyet merkezine gelen Başkan Akdemir de ziyaretinde. “Zonguldaklı gazetecilerle bir arada olmak güzel ZGC gazetecilerin merkezi. Önemli görev yerine getiriyor. geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen iftar etkinliğindeki birliktelik görüntüsü,  bir arada olmak, hepsi çok önemliydi. Bugün burada sizlerle beraberiz Basın bizim için olmazsa olmazdır. Gazetecilerin her sorununda, her derdinde yanlarındayız. Elimizden geleni kendi gücümüz ölçüsünde yapıyoruz.

Zonguldak basını güçlüdür. Güçlü olmaya devam edecektir. ZGC de bu gücün, STK olarak, 68 yıllık birikimi ve yapısıyla önemli bir konumdadır.hem ülke geneli ,hem de il geneli lideridir.” dedi. 

AKBIYIK’’ GAZETECİLERİN BAYRAMLAŞMA TÖRENİ ÇOK ESKİ VE KÖKLÜ GELENEĞİMİZDİR’’ 

Başkan Akbıyık, konuşmasında, Başkan Akdemir‘e ve meslektaşlarına teşekkür etti.“Geleneksel hale getirdiğimiz bayramın ikinci gününde, yarım güne yayılan bir programda birlikteyiz ve beraberiz. Başkan Akdemir de görev yaptığı sürece her zaman bayramlarımıza iştirak etmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. 

BAŞKAN AKDEMİR’DEN AÇIKLAMALAR 

ZGC geleneksel bayramlaşma töreninde Başkan Akdemir, gazetecilerin sorusunu da yanıtladı. Akdemir yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; 

 2019’DA ZONGULDAK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM

 “Mübarek Ramazan bayramında çalışmalarımız yoğun devam etti. Tüm Belediye personeli, çalışanlarımız, müdürlüklerimiz ve bayramda nöbetçi olan görevlilerimizi ve Belediye –iş sendikamızın da bayramını kutladık.

Asfalt ve altyapı çalışmaları sürüyor. Kaldırımlar yenilenecek. İşçilerimiz maaşları ödendi. İkramiyeleri verildi. Hiç bir işçimize borcumuz yok. Yaz sezonu çalışmalarımızı yoğun olarak sürecek, devam edecek.” Şeklinde konuşan başkan Akdemir 2019 yılında büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağını da sözlerine ekledi. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEMOKRATİK BİR HAK    

Akdemir; “Kılıçdaroğlu genel başkanımızın yürüyüşüne katıldım, Adalet yürüyüşü demokrasimiz adına  çok  önemli ve destekliyoruz. Demokratik bir hak arama yürüyüşü. Genel başkanımızın yanındayız. 20 KM lik yürüyüşüne eşlik ettik. Ülkemizin önemli ve sıkıntılı sorunları var. Bunlar artık bir an önce çözülmeli” dedi. 

DENİZ MEVSİMİ HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR 

Başkan Akdemir, yaz sezonu ile deniz mevsimi başladığını, Kapuz plajının bakımı yapılarak hizmete açıldığını, Kızlar plajının da yakında yap, işlet ve devret modeli ile ihale edileceğini vurguladı.

“Tersane ve orta Kapuz plajlarını yenileme ve halkımıza kazandırma çalışmalarımız sürüyor.” diyen başkan Akdemir aynı bölgedeki sahile yakın bölgelerdeki işgallerin milli emlak tasarrufunda olduğunu, buradaki işgalleri bitirme ve sonlandırma görevinin milli emlak il müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi gereğine değindi. 

ZGC TOKİ PROJESİ ÖNEMLİ 

 ZGC TOKİ projenin çok önemli olduğunu belirten Başkan Akdemir “bu projeyi gerçekleştiren başkan, yönetim ve onur kurulunu tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum”. şeklinde konuştu. 

İLİN ELLİ YILLIK ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZDÜK 

Akdemir , “Zonguldak ili olarak son altı yılda, ilin elli yıllık alt yapı sorunlarını çözdük. Kanalizasyon ve artıma sistemini hayata geçirdik. Doğalgaz son derece hızlı bir şekilde tüm mahallerimizi kapsayacak. Şehir merkezinde yeni bir parke yol çalışması deniyoruz. Önce ara sokaklarda başladık. Devamı gelecek. 2019 yılına kadar üst yapı çalışmalarında çok hızlı ve ilerleyici çalışmalar yapacağız.

Halkımız ne isterse emrindeyiz. Muhtarlarla çok iyi ilişkilerimiz, diyaloglarımız ve istişarelerimiz var. Muhtarların sorunu bizim için önemlidir ve çözülmesi adına uğraşı sergiliyoruz.” şeklindeki ifadelerini de dile getirdi. 

AKP’LİLERİN ELEŞTİRİLERİ ÇEKEMEMEZLİKTEN 

“Parke yol çalışmasında 15 KM tamamladık. Zonguldak Ak Parti vekillerinin sıklıkla şahsımı  eleştirmesini ise çalışan göze batar. Biz çalışıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Halkımıza hizmet bizim için en önemlisi. Vatandaş takdir ediyor. Ak Partililer göremiyorsa o onların sorunu” diyen Başkan Akdemir  dere ıslahı için bayramdan sonra bazı girişimlerinin olacağını, yakında Ankara’da üst düzey görüşmeler gerçekleştireceğini de ifade etti.

Dere ıslahının il adına, il merkezi adına çok önemli olduğunu da vurguladı. “Bu proje benim için hayatımın projesidir. İnşallah start vereceğiz.” dedi.

ZGC bayramlaşma töreni gazetecilere yapılan ikramlar eşliğinde saat 17 00 de sona erdi. 

GENELEV KONUSUNDA SAMİMİYİM 

Genelevin kaldırılması konusunu da sorulan bir soru üstüne cevaplayan Akdemir; “Acılık semtinde bulunan genelevin buradan kaldırılması için Halkın Sesi’ne yaptığım açıklamada ‘elimden gelen her türlü yardımı yaparım, desteği veririm, yıksınlar yerine yeni projeler düşünsünler’ demiştim hala sözümde duruyorum, yıksınlar yerine  ister apartman ister işhanı diksinler, destek benden” dedi. 

YENİ MEZARLIK

 Başkan Akdemir yeni mezarlık konusunda da gazetecilerin sorusunu yanıtladı ve “Rat mevkiindeki yeni mezarlık yerini de kente kazandıracağız, az bir çalışmamız kaldı, fazla sürmez, yakında burayı da mezarlık olarak açacağız” dedi. (Sermet AKSU)