Ereğli belediyesi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Milletvekili Candan ve Başkan Yardımcısı Cöbek ve DSİ Müdürü Umucu ve heyet ile birlikte tersanelerde de inceleme yaparken, Ustamehmetoğlu ile bir araya gelerek denize indirilen ve iç dizaynı yapılan ve teslim edilecek 250 yolcu kapasiteli gemiyi inceledi. Bu geminin Ereğli’deki tersanelerde yapılmasından dolayı gururu duyduğunu ifade eden Candan, tersanelerin önümüzdeki günlerde gemi ve yat siparişlerinin artacağına inandığını ifade etti. 

ALAPLI DERESİ TEMİZLENİYOR

Daha sonra Alaplı Deresi, Mollabey, Kocaman ve Kavukkavla mevkiinde selden zarar gören köprüleri gezen ve derelerin ıslahını konuşan Milletvekili Candan, “Alaplı deresinin temizlenmesiyle ilgi önümüzdeki günlerde çalışmalara başlıyoruz. Alaplı’yı ikiye bölen Alaplı Çayı’nın temizlenmesiyle ilgili neler yapılabilir, bunları konuştuk ve önerileri dinledik.

ALAPLI DERESİNİN İÇİNE ŞELALE

Önümüzdeki günlerde çayın temizlenmesi, ıslah edilmesi ve içine şelaleler yapılması için bölge müdürüm gerekli yerlere talimatlarını verdi. İnşallah Alaplı Deresi eskisi gibi tertemiz akacak. Ayrıca Mollabeyin içinden geçen ve çok kötü kokan, Karabulak Deresi’ni inceledik. Kocaman ve Kavukkavla deresiyle ilgili de önümüzdeki günlerde bir çalışma olacak.”dedi.  Alaplı’daki incelemelere, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ile Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz’da katıldı.

DEVLET BURADA, YARALAR SARILACAK

Daha sonra selden zarar gören Çaylıoğlu Beldesi’nde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rfkı Gültekin ile incelemelerde bulunarak dükkânlarını yıkayan ve çamurlaşan malzemelerini yıkayan vatandaşlara, “Geçmiş olsun, devlet burada. Elbette yaraları saracaktır’ diyen Milletvekili Candan, bölgedeki Afat ekipleriyle de bir araya geldi.

ÇAYLIOĞLU ÇAYI’NA BENTLİ ÖNLEM

Çaylıoğlu yaşayanlarının her selde aynı zararı görmemesi için kalıcı tedbirler alınması gerektiğini söylemesi üzerine DSİ Müdürü Umucu’ya ‘Çaylıoğlu Çayı’nın başlangıç noktalarına küçük ve belli aralıklarla bentler yapılarak kalıcı tedbir alınması’ talimatını verdi. Umucu’da, ‘Bizde buralara ya gölet, ya baraj, yada bent yapabiliriz. Selin başlangıcı olan yere yapılması halinde bu bölgede bir daha sel yaşanmaması lazım” dedi.

ARMUTLUCUMA KÖPRÜSÜ DE YAPILACAK

Daha sonra heyet ile Armutlucuma’ya geçerek afetten zarar gören ve yıkılan köprüyü inceleyen ve burada Armutlucumalılar Derneği yöneticileriyle birlikte yıkılan köprünün yapılması ve tıkanan bentlerin açıklamasını isteyen vatandaşlara da geçmiş olsun’ diyen Milletvekili Candan, göçen yollara istinat duvarı yapılması ve köprünün yeniden yapılması konusunda DSİ Müdürü Umucu ile görüş birliğine vardı.

BELEDİYE SU ARITMA TESİSLERİ YAPILIYOR

Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ile DSİ’nin Delihakkı mevkinde yapımı süren Su Arıtma Tesislerini inceleyen Milletvekili Candan ve DSİ Müdürü Umucu, devasa su havuzlarının gecikmesinin nedenini sordu. Müteahhit firma yetkileri ise sel ve yağış yüzünden yaşanan göçmeler nedeniyle kısa süreli gecikme yaşandığını belirtirken, suyun Kızılcapınar Barajı’ndan alınarak arıtılıp Ereğli şehir şebekesine verileceğini ifade ettiler.

Milletvekili Candan, heyet ile birlikte Kızılcapınar Barajı’nda da incelemelerde bulundu.