Dünyaca ünlü Hacker grubu RedHack Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın elektronik postasını hackledi. Bakan Albayrak, Zonguldak Milletvekili Ercan Candan için bakın neler söylemiş…

“Candan’ın melanetleri saymakla bitmez”

Dünyaca ünlü hacker grubu RedHack, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde Türkiye genelinde aday adayı olan milletvekili adaylarıyla ilgili görüşlerinin yer aldığı elektronik posta iletisini yayımladı. Albayrak’ın elektronik posta adresini hackleyen RedHack, twitter adresinden yayımladığı mesajda, “Ciddiyetimizi anlamaları için 20 GB e- mailden ufak bir örnek sunuyoruz. Bakın bakalım milletvekilleri nasıl seçiliyormuş” şeklinde ifadelere yer verdi.

“PİYANGODAN VEKİL ODU”

RedHack’in paylaştığı iletide 24’üncü dönem AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve Ereğli’den milletvekili adayı olan Adem Öztürk hakkında fikirlerini paylaşan Berat Albayrak, Ercan Candan için “olumsuz”, Adem Öztürk için ise “olumlu” görüş beyan ediyor. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde aday gösterilmeyen Ercan Candan’ın sülalesini tanıdığını ve sülalesinin CHP’li olduğunu söyleyen Albayrak, “AK Parti Milletvekilliği kendisi için piyango oldu. Şöyle ki; Geçen seçimde bir başkası için aracı olmak için Remzi Gür’ü arıyor. Remzi Bey de, ‘Bırak başkasını, sen adaysan Reis’e seni söyleyeyim, sen milletvekili ol.’ diyor. Ve oluyor! Daha öncesinde Zonguldak’ta Milli görüş ve Refah çizgisinde uzaktan yakında alakası olmayan biri. Zonguldak’ta teşkilat bu adamdan inanılmaz rahatsız. Yardımcısı, Gezi olaylarını açıktan destekleyen biri. Melanetleri saymakla bitmez. Kesinlikle aday olmamalı.”  İfadeleriyle AKP’de milletvekilleri nasıl kriterlerle seçildiğini gözler önüne seriyor.

“İMAM HATİPTE ÜST DEVREM”

O tarihte Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın damadı olması dışında hiçbir siyasi kimliği olmayışına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne milletvekili seçen damat Berat Albayrak, Ereğli’den AKP aday adayı olan ve olumlu referans verdiği Avukat Adem Öztürk için ise bakın neler söylemiş: “ Zonguldak Milletvekili adayı. İmam Hatipten üst devrem. Avukat. Sağlam. Milli görüş geleneğinden geliyor.”

Bu iletiden sonra Ercan Candan milletvekili adayı gösterilememişti. Anlaşılan o ki; damat Berat Bey’in gücü Adem Öztürk’ün vekil olmasına da yetmedi…