CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı parti merkezinden yazılı bir basın açıklaması yaparak AKP’nin Ereğli yol inşaatlarını 15 yıldır sadece konuştuğunu söyledi. Ocakcı açıklamasında şöyle dedi:

Geride bırakmaya hazırlandığımız hafta içerisinde, aynı siyasi parti mensuplarının, aynı bölgede, aynı konuyu tam 15 yıldır pişirip pişirip halkımızın önüne koyduklarını tekrar tekrar görüyoruz.

Ancak, bu haberler içerisinde, bizlerde olduğu kadar, inanıyorum ki yöre halkının tamamında da şaşkınlık yaratan ve çoğumuza artık komik ve inandırıcılıktan uzak gelmeye başlayan Ereğli-Devrek yolunun yapımıyla ilgili bir haber hayli dikkat çekti. Basın kuruluşlarının çoğunda; "Çaturoğlu Kaptaş'a Çıkarma Yaptı" başlığıyla verilen bu haberde, söz konusu yolda inceleme yapan AKP'li Vekil Sayın Çaturoğlu, Karayolları Müdürlüğü Sorumlusu edasıyla halka müjde verdi.

Bu yol, halkımızın hatırlayacağı gibi, Eski Zonguldak Milletvekillerinden Fazlı Erdoğan'ın "Amentüm", dediği, ondan sonra göreve gelen diğer Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın da "Bu yolu yapmak boynumun borcudur", dediği yol. Şimdi aynı yolda, Sayın Çaturoğlu sözüm ona inceleme yapıyor.

Ancak kendilerine biz hatırlatalım: Gazetelerde yayınlanan fotoğrafa dikkat etmek gereklidir. "Kaptaş'a çıkarma yapan Sayın Faruk Çaturoğlu ve Sayın Mehmet Fatih Çakır İncelemelerinizi yaparken önünüzdeki yolun gölete döndüğünü göremedikleri fotoğraf manidar.  Göremediyseniz, bu nasıl bir inceleme?" Ayrıca, Kaptaş'ta, geçen yıllarda yapılan çalışmalarla grup yolları önemli oranda çözülmesine rağmen, birinci kat asfaltı yapılan, ne hikmetse ikinci kat asfaltı yapılamayan köy yollarımız ve grup yollarımız var. Bu yollarla ilgili olarak da "İnşallah bu sene süratle tamamlayarak bölgemizdeki yol sorunlarını çözmüş olacağız.", diyenlere Fotoğraf çektirmek için uygun nokta aradığınız yerde, suya basmadan ceylan misali seke seke yürümeye çalıştığınızı gösteren o fotoğraf halkımıza çok net biçimde izah etmiştir.

Göletlerle ilgili çalışmaları anlatanlar  "Çaylıoğlu ve Ormanlı göletlerimiz  devreye girdiğinde bu bölgelerde su sorunu kalıcı olarak çözülmüş olacaktır. Yine Alaplı ilçesine yakın yerlerdeki köylerimizin de inşaatı devam eden Gümeli barajından su vermek suretiyle su sorununu kalıcı olarak bitireceğiz.", derken, kamuoyu ile paylaştığınız bu fotoğraflardan anlıyoruz ki, göletlere gerçekten önem  veriyorlar.

Ereğli-Devrek yolu, bir zamanlar bazılarının "Namusumdur" dediği bir yoldu. Birilerinin "Amentüm.", dediği bir yoldu. Geldiğimiz noktada ise maalesef iktidar partisinin milletvekili aynı yolda kontrol mühendisi   gibi inceleme yapıyorsa, bu ayıp  bu yolun bitmesini yıllardır bekleyenlerin değil, iktidarın ta kendisinindir.

Ve yine görülüyor ki;  Sandık kapıya geldiğinde ezberlenmiş vaatlerini dillendirmek için yollara düşmeyi alışkanlık haline getiren bu siyasiler,  yılan hikayesini andıran Ereğli-Devrek yolunu gündemlerine tekrar almakla, herkesin malumu olduğu üzere referandum için oy avcılığı peşine düşmüşlerdir.

İktidara geldikleri günden bugüne kadar her seçim döneminde  Ereğli-Devrek yolunda, Karayolları Kontrol Mühendisleri gibi inceleme  yapan Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Vakıf ve Sakalar köyleri güzergahında devam ettiğini söyledikleri  çalışmaları temcit pilavı gibi halkın karşısına getirerek poz vermeyi alışkanlık yaptılar. Ancakgüzergahın Çaylıoğlu noktasında kayda değer hiçbir gelişme yoksa kimse, bizim susmamızı ve bu gösterişli laflarla ucuz şovlara karşı sessiz kalmamızı beklemesin.