AKP Milletvekili Çaturoğlu, Zonguldak’ta yapılan devlet yatırımlarının kötü müteahhitler tarafından engellendiğini söyledi

 

Çaturoğlu, Turpcu’yu mu kastetti?

 

AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, dün sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak Zonguldak’a yapılan devlet yatırımlarının ihaleleri kötü müteahhitlerin alması sonucu engellendiğini iddia etti. Çaturoğlu’nun bu açıklamayla, ticari iflasını açıkladığı için Bülent Ecevit Üniversitesi ve Atatürk Devlet Hastanesi yeni inşaatında işleri teslim edemeyen CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu’yu kast ettiği öne sürüldü. Çaturoğlu, Ereğli-Devrek Karayolunun 2016 yılında ihale edilerek 2018 yılın sonlarına doğru bitirileceğini ve şuanda da bu güzergâhta iki firma çalıştığını hatırlatarak, “Bu firmaların ödenekleri de bitmek üzeredir. Bu iş bu yıl içerisinde yapılacak yeni bir ihale ile tek bir firmaya yaptırılacaktır.” dedi.

 

“GECİKEN YATIRIM 100 MİLYON LİRA”

Öte yandan Ereğli-Zonguldak yolunda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini, 2017 yılının sonunda tamamlanacağını öne süren Faruk Çaturoğlu, “CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş Ereğli-Devrek yolu üzerinden AK Parti hükümetlerini ölçüsüzce eleştirmektedirler. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu yolları bitirecek olan da yeni yolları yapacak olan da AK Parti iktidarıdır. Sırça köşklerde yaşam sürenlerin komşunun camına taş atarken çok düşünmeleri icap eder. İlimizde Merkezi Hükümet yatırımlarının bitirilmemesinin en önemli sebeplerinden biri de ihalelerin kötü müteahhitler tarafından alınmasıdır. Bunların örneğini karayolu, liman, hastane, okul, spor tesisi, yurtlar gibi her alanda görmek mümkündür. Maalesef bu kötü müteahhitlerden birinin de kim olduğunu kamuoyu yakinen bilmektedir. Sadece bu müteahhidin eğitim, sağlık ve spor dallarında geciktirdiği yatırım tutarı 100 milyon civarındadır.” şeklinde konuştu.