AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Türk Milleti’nin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdinin kadınlar olduğunu belirten Çaturoğlu, kadınların hem aile içerisinde hem de çalışma hayatında başarılı işlere imza attığını kaydetti. Çaturoğlu, kutlama mesajında şu ifadelere de yer verdi:
“Kadınlar, halkın en fedakâr, çalışkan ve üreten bireyleridir.Toplumda, güçlü birey, güçlü aile ve dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşabilmesi için kadınlarımıza verdiğimiz önemin artması gerekiyor. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegane koşuludur. Aile bireylerini korumak ve aile mutluluğunu sağlamak için kadınlarımızın çok daha fazla donanımlı olması gerekiyor."
"Toplumun en küçük ve en temel birimi olan ailenin korunması ve toplumu geliştiren lokomotif görevini üstlenmesi ancak önemli niteliklere sahip olan kadınlarımızla mümkün olacaktır. AK Parti olarak bu güne kadar, Ailenin Korunması, Kadına Yönelik Şiddetin önlemesi, kadın istihdamı,kadınlarımız ve çalışan kadınlarımıza yönelik birçok düzenlemelere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum."