Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bin 200 öğrenci gruplar halinde tiyatro izledi. Düzenlenen tiyatro şöleni öğrencilerin yanı sıra velilerin de ilgisini çekti.
Eğitim-İş Çaycuma temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, farklı okullardan bin 200 öğrenci tiyatroya götürüldü. Öğrencilerin yanı sıra yetişkinler de tiyatro oyunu izleme fırsatı buldu. Öğrenciler ’Kayıp Kar Tanesi’ isimli oyunu izlerken, yetişkinler ise, ’Böyle gelmiş, Böyle gitmez’ isimli oyunu izledi. Genel Sanat Yönetmenliğini Yaşar Gündem’in yaptığı, Yaşar Gündem, Uğur Taşkın, Kenan Güler, Sezgin Uygun, Ahmet Toplar, Ferhat Kıratlı ve Adil Çetindağ’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı ’Böyle Gelmiş Böyle Gitmez’ isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Tiyatro sonunda açıklama yapan Eğitim-İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt, “Belde ve köy okullarında eğitim gören çocuklarımızı üç seans ücretsiz olarak tiyatro ile buluşturduk. Çocuklarımızın dağarcığında küçücük bir ufuk açabildiysek eğer ne mutlu bizlere. İnşallah onlardan güzel insanlar çıkacak, ilçemize ve Türkiye’ye hizmet edecek" dedi.
Düzenlenen etkinliğe, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Engin Yurtbay, MHP eski yöneticisi Sabahattin Durmuşoğlu, Çaycuma eski Belediye Başkanı Osman Metin Yurtbay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mine Verimcik, kent konseyi üyeleri, Türk Eğitim-Sen Şube Temsilcisi Tarık Arslan, Halk Sağlığı Temsilcisi Tuğrul Dereli, güneydoğu gazileri temsilcisi Bedri Aytepe, emekli öğretmenler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinlik sonunda Eğitim-İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt, Samsun Sanat Tiyatrosu ekibine Zonguldak’ı simgeleyen madenci heykeli ve çiçek takdim etti. Etkinlik sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.