DSİ’nin sedde projesi kapsamında yapımını tamamladığı Çaycuma Güney Köprüsü’nün üst kaplama çalışmalarına başlanıyor. Çaycuma Belediyesi ekipleri bağlantı yollarıyla kavşağı eş zamanlı olarak hizmete sunmak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Çaycuma Belediyesinin 2016 yılında yaptığı Genel İmar Planı Revizyonu ile teknik altyapısı sağlanan, yine belediyenin İmar Kanunu 18.madde uygulamaları ile Çaycuma’nın ana caddeleriyle bağlantısı kurulan Çaycuma Güney Köprüsü açılışa hazırlanıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölge milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun girişimleriyle DSİ tarafından yapılan köprünün kaplama çalışmalarına başlıyor. Eş zamanlı olarak bağlantı yollarını tüm altyapısını da tamamlayarak hizmete sunmaya çalışan Çaycuma Belediyesi ekipleri, yol düzenleme ve kavşak çalışmaları için hummalı bir çalışma yürütüyor.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN DAHA ETKİN VERİLMESİNE DE KATKI SUNACAK

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Zonguldak, Devrek, Perşembe istikametinden gelen araçların, Çaycuma’ya çok kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacak yol çalışmasını sık sık ziyaret ederek yönlendirmelerde bulunuyor. Belediye ekiplerince yapımı tamamlanma aşamasına getirilen kavşak, köprü ile Çaycuma ilçe merkezinin birbirine güvenli şekilde bağlanmasını sağlayacak. Bu istikametten gelen araçların, Çaycuma Devlet Hastanesine kolay ulaşımını da sağlayacak çalışma, ilçedeki sağlık hizmetlerinin daha etkin verilmesine de katkı sunacak.

TÜM ALTYAPI DA YENİLENİYOR

Burunkaya yolu üzerinde büyük bir meydanın oluşmasını da sağlayan Kaya Caddesi üzerindeki kavşaktan TOKİ Sitesi’ne de kolayca ulaşılacak. Çaycuma Belediyesince kavşakla TOKİ Sitesi arasında yapılan yeni bağlantı yolu, ileride, sedde kenarında yapılacak yolla Güney Köprüsü’nü de birbirine bağlayacak.  Belediye ekipleri kavşak düzenleme çalışmaları sırasında çevredeki binaların kanalizasyon ve içme suyu hatları ile yağmur suyu toplama hatlarını da yeniledi.

TEKNİK STANDARDI YÜKSEK, ALTYAPISI TAMAMLANMIŞ, İŞLEVLİ BİR KAVŞAK YAPIYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma adeta bir şantiye gibi. Ekiplerimiz birçok yerde çalışmalarını sürdürüyor. DSİ tarafından yapımı tamamlanan Güney Köprüsü’nün Karayollarınca kaplama çalışmaları başlamak üzere. Biz de eş zamanlı olarak bağlantı yollarını hizmete sokmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz yol ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra su, kanalizasyon, yağmur suyu toplama gibi altyapı çalışmalarını da yapıyor. Burada her yönüyle düşünülmüş, teknik standardı yüksek, altyapısı tamamlanmış, işlevli bir kavşak ortaya çıkacak. Oluşturacağı meydanla, buraya görsel değer de katacak” dedi.

ÇAYCUMA’DA ERİŞİMİ DAHA DA YÜKSELTECEK

Başkan Kantarcı açıklamasını, “Zonguldak, Devrek, Perşembe yönünden gelen araçlar, kent merkezine bu köprü ve bağlantı yolu sayesinden çok çabuk ulaşacak. Özellikle o istikametten gelip de hastaneye ulaşmaya çalışanlar, çok kısa sürede hastane önünde olacak. Güney Köprüsü Çaycuma’da ulaşımı rahatlatarak, kentte erişimi de yükseltecek. İlçemize bu eserin kazandırılmasında emeği olan Milletvekilimiz Sayın Ahmet Çolakoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok kısa sürede böyle bir kavşağı her yönüyle hazır hale getirip, köprü ile eş zamanlı olarak faaliyete sunmak için mesai mefhumu gözetmeden çalışan Belediyemizin çok değerli ekiplerini kutluyorum” dedi.