Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Çaycuma’da eskici pazarı kurularak tavan arasında kalan birçok değerli objenin gün yüzüne çıkarılacağını söyledi. Yaşamını Fransa’da sürdüren, Çaycuma Velioğlu Köyü nüfusuna kayıtlı Kani Gedikli, eşi Fransız asıllı Amilie Gedikli ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti.

Nice yakınlarındaki Aues Belediyesinin park bahçeler biriminde görev yapan Gedikli, Çaycuma’nın çok büyük bir değişim yaşadığını ve gördüklerinden çok etkilendiğini dile getirdi. Çaycuma’nın bir Avrupa kenti görünümüne büründüğünü söyleyen Gedikli yerel yönetimdeki görevi sırasında elde ettiği kimi deneyimleri de Başkan Kantarcı ile paylaştı.

 

YÖRE KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN OBJELER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Özellikle yurtdışından gelen hemşehrilerinin yapılan çalışmalar hakkında olumlu görüş bildirmelerinden kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Başkan Kantarcı, “Sevgili kardeşim çok güzel öneriler de getirdi. Önerilerinden birini en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Havaların biraz toparladığı zamanda herkesin evinde atmaya kıyamadığı eski eşyalarını pazarlayabileceği bir eskici pazarı kuracağız. Burada antika değeri olan eski eşyalar da satışa sunabilecek. Eski eşyalar bir yandan ekonomiye kazandırılırken, diğer yandan da yöremizin kültürünü yansıtan birçok obje de kapatıldığı tavan arasından gün yüzüne çıkacak. Bize bunun anımsatan kardeşime teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.