Çaycuma Belediye Meclisinin aralık ayı meclis toplantısında 12 kat artırılan sosyal yardım bütçesinin ne şekilde kullanılacağını belirleyecek yönetmelik taslağı komisyona sevk edilirken, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı gerçekleştirdikleri Bosna-Hersek gezisi hakkında bilgi verirken Konjic ile kardeş kent olmak istediklerini de söyledi.

Çaycuma Belediyesinin aralık ayı meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra belediye daire amirleri de katıldı. Gündemdeki konuların görüşüldüğü meclis toplantısında, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ay içindeki çalışmalar hakkında bilgi verirken, gerçekleştirdikleri Bosna Hersek gezisinde yaptığı temaslar ve edindiği izlenimleri de paylaştı. Geçtiğimiz kasım ayı toplantısında, 12 kat arttırılan sosyal yardım bütçesinin nasıl değerlendireceği konusunda hazırlanan yönetmelik Türlü İşler Komisyonu’na havale edilirken, belediyenin bazı mülklerinin kiralanması için encümene yetki verildi.

ÇAYCUMA YENİ KARDEŞ GELİYOR: KONJİC

Toplantıda ay içinde yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdikten sonra yaptıkları Bosna-Hersek gezisi hakkında izlenimlerini de paylaşan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye ile çok iyi ilişkileri olan Bosna Hersek’in Konjic ilçesi ile kardeş kent olmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. “Tarihsel bağlarla bağlı olduğumuz Konjic ile coğrafyamız da, nüfusumuz da birbirine çok benziyor. Belediye Başkanı Osman Čatič ile görüşmemiz çok verimli geçti. Kendisine ‘Osman kardeşim’ diye hitap ettiğim Sayın Başkanla yeniledikleri kapalı spor salonunda çocukların gösterisini de izledik. Kendisini Çaycuma’ya da davet ettik” dedi.

SARAYBOSNA BÜYÜKELÇİSİ GİRGİN ÇAYCUMA’YI ZİYARET EDECEK

Türkiye’nin yurtdışındaki faaliyetlerini organize eden Türk İşbirliği Ajansı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü yetkileriyle görüştüklerini de söyleyen Başkan Kantarcı açıklamalarını, “Son ziyaretimizi Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’e yaptık. Deneyimli bir diplomat olan Girgin’le oldukça uzun sohbet ettik. Bizim belediyecilik faaliyetlerinden çok etkilendiği söyleyen Girgin, Çaycuma’yı ziyaret etme sözü verdi. Bu bizim için çok onur verici bir şey” dedi.

SICAK BİR İLGİYLE KARŞILANDIK. ÇOK ÖNEMLİ ZİYARETLER YAPTIK

Kantarcı açıklamalarını, “Bizi Oraya gittiğimizde başka bir ülkede miydik yoksa kendi evimizde miydik karıştıracak kadar sıcak bir ilgiyle karşılandık. Çok önemli ziyaretler yaptık. Gezimiz bizim Cumhuriyet Bayramımızın muadili, onların Devlet Bayramı’na denk geldi. Tüm törenlerde protokolde birinci sırada yer alıp şehitliklere çiçeklerimizi bıraktık. Oralarda her yerde camiler, minareler, yeme içme yerleri, Türkiye’ye benzer yapılar, sıcacık insanlar var. Özellikle Sarybosna içindeki Başçarşı denen yerde devletimiz çok önemli işler yapmış. Oraya tam bir Osmanlı kenti hüviyeti kazandırmış.  İnşallah bu kardeşlik ilişkisiyle birlikte bu sıcaklığı hep beraber paylaşma imkânımız olur. Bu geziyi düzenleyen arkadaşlarımızla, oraya gönderen meclisimize çok teşekkür ediyorum ” diyerek tamamladı. Meclis toplantısı, 5 Ocak’ta toplanma kararı alınmasının ardından sona erdi.