Yeşil Sol Parti Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, Ankara'da alevi kuruluşlarına ve cem evlerine yönelik yapılan saldırıları kınadı.

 Ülkede kutuplaştırma siyasetinin sonucu yaşanan bu tür saldırılara karşı herkesin ortak tutum alması gerektiğini ifade eden Topaloğlu, "Ülkeyi yönetenler maalesef kendi koltuklarını korumak uğruna zaman zaman kendi gibi düşünmeyen muhalif kesimleri hedef göstermektedir. Bu saldırılar bunun bir sonucudur. Alevi toplumuyla her anlamda dayanışma içinde olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Saldırganlar ve saldırıyı teşvik edenler açığa çıkarılmalıdır" dedi.

TERZİ FİKRİ ONURUMUZDUR 

AKP  Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Ordu'da fındık fiyatlarını açıklarken; 12 eylül faşist darbesinden önce Fatsa Belediye Başkanı olan ve mahkemelerde 'ben ne yaptımsa halkımla birlikte yaptım' diyen Fikri Sönmez'i hedef almasını da eleştiren Topaloğlu, "Bu açıklama göstermiştir ki,  AKP 12 Eylülün devamıdır. Darbeci Kenan Evren'le aynı düşüncede olduğunu ortaya koymuştur. Bundan 43 yıl önce cezaevinde hayatını kalp krizi sonucu kaybeden ve Fatsa da çamura, yoksulluğa,i karşı mücadele etmiş Terzi Fikri'yi saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu.