Çağdaş Gazeteciler Derneği Ali Rıza Tığ’a yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ’a yapılan saldırıyı üzüntüyle öğrendik...

Toplumun haber alma hakkının en büyük savunucuları olan gazeteciler aynı zamanda kamusal bir görev yürütmektedir. Kamuoyunu en doğru ve en hızlı şekilde olaylardan haberdar etme görevini üstlenen gazeteciler maalesef çoğu zaman hak etmedikleri uygulamalarla karşılaşmaktadır.  
 Sebebi ne olursa olsun bir hukuk devletinde böyle manzaralar görmek istemiyoruz. Biz basın mensupları olarak Ali Rıza Tığ’a yapılan bu saldırıyı tüm basın camiasına yapmış sayıyoruz. Tek amacı halka haber ulaştırmak olan gazetecilere karşı gerçekleştirilen her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Sadece gazetecilik görevini yapan meslektaşımıza yapılan saldırı, basın özgürlüğüne yapılmıştır. Gazetecinin tek silahı kalemidir. Her gazeteci de kalemine bağlı alarak, görevini yapar. Gazeteciye saldırının çağ dışı bir anlayışın eseri olduğuna inanıyoruz.

Basın meslek ilkeleri açık ve nettir; Kamusal bir görev olan gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez. Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.

Basının sesinin susturulması demokrasimizi sekteye uğratma çabalarıdır. Konuşan, fikirlerini alenen yazan bir sistemden korkmaya gerek yoktur. Basın mensupları ve basın kuruluşları halk ile Devlet arasında bir köprü görürler. Bundan rahatsız olunacak her hangi bir durum olmamalıdır. Eğer varsa burası hukuk devleti olduğuna göre var olan haklar yasal yollardan aranmalıdır.

ALİ AYAROĞLU

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ

Zonguldak BŞ. Bşk