18 Mart Çanakkale Zaferini anma programı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il teşkilatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Valiliği önünde alternatif tören düzenledi. 

Törene; CHP Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, CHP Merkez ilçe başkanı Osman Zaimoğlu, ADD Başkanı Zeynep Ünal, bir çok partili ve dernek üyesi katılım sağladı. 

MİLLETVEKİLİ MUAMMER AVCI’DAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI MİLLETVEKİLİ MUAMMER AVCI’DAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Günün anlam ve önemine ait konuşma yapan ADD Başkanı Zeynep Ünal;”Osmanlı Devleti'nin Rusya'nın ve Birinci Dünya Savaşı'nın yaşam sürelerini belirleyerek tarihi değiştiren dünyanın en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale'nin dünya ve özellikle Türk ulusu için anlamı bir kent, bir boğaz bir savaş adı olmanın çok ötesindedir. Deniz ve kara savaşları sonucunda Batı emperyalizmi belki de tarihin en ağır denizcilerinden birini almış Anadolu Türkiye bin altı yüz otuz üç ikinci Viyana Başkomutanından sonra başladı. Iki yüz otuz iki yıllığından kurtularak önceden kazanmış ve ulusal bağımsızlık savaşının başkomutanı Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal Paşa'sına kavuşur. On dokuz Şubat bin dokuz yüz on beş tarihinde Çanakkale Boğazı'nı ve Marmara'yı aşarak Faik halk İstanbul'u teslim alıp Osmanlı Devleti'ni savaş kuşu bırakmak Karadeniz'e çıkıp karlı rüşvetine yardım ederek Birinci Dünya Savaşı'nı sonlandırmak amacıyla harekete geçen emperyalist ilkeler yenilmez armadalarının verdiği ağır kayıpla dayanamayarak on sekiz Mart bin dokuz yüz on beş günü çekilmek zorunda kalmış ancak hemen bir ay sonra yirmi beş Nisan'da bu kez amaçlarının karar Kadın ulaşmak için kara savaşlarını başlatmışlardır. Orada da önce on dokuzuncu Tümer Komutanı sonra Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal'in askerleri dehasına boyun eğmişlerdir. Sadece üç yıl önce siyaseti bulaştırılması ve subaylar arasındaki alaylı meslekli çekişmeleri nedeniyle Balkan faciasını yaşamış, iki hafta içinde Edirne dahil bütün Trakya'yı etmiş Türk ordusu Çanakkale'de harikalar yaratmıştır. Çanakkale geçilmez sözünü tarihi altın harflerle yazdıran Mehmetçik akıl ve bilimle komuta eder bir önderlikle bütün yok bedene karşı sadece savaşın ve Türk ulusunun kaderini değil tarihin seyrini de değiştirmiş. Birinci Dünya Savaşı üç yıl daha sürmüş müttefiklerden yardım alamayan Rusya'dan Rusya Zora düşmüş. Bin dokuz yüz on yedi Ekim devrimiyle rejim ve yönetim değişmiş” 
Program Çanakkale marşının okunmasının ardından son buldu.

Haber: Aytaç Öztürk