Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanlığı tarafından “Danışma Kurulu Toplantısı” yapıldı.
     Devrek Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan toplantıya, CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Polat, CHP Zonguldak Milletvekilleri; Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Ali Rıza Yılmaz, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, CHP Çaydeğirmeni Belde Başkanı Murat Çakır, belediye meclisi üyeleri ve partili üyeler katıldı.
     Toplantı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü’nün açılış konuşmasıyla başladı.
BAŞKAN BÜKRÜ: TEK ADAM REJİMİ ÜLKEYE FELAKET GETİRDİ
    Konuşmasında, ülkenin “23 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen ucube bir sistemle yönetilmeye çalışıldığını” belirten Başkan Bükrü, “AKP iktidarı ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Uygulamaya çalıştığı yanlış ekonomi politikaları yüzünden insanlarımız hergün biraz daha fakirleşiyor. Paramızın değeri son 3,5 ayda yüzde 50’nin üzerinde değer kaybetti. Mutfaklar yangın yerine dönmüş hergün yeni yapılan zamlarla insanımızın alım gücü azalmıştır. Hepimiz bu kötü Yönetimin ve onun getirdiği kötü koşulları iliklerimize kadar yaşıyoruz. Bu kötü koşullar da ayakta kalabilme mücadelesi veriyoruz.”dedi.
     “Saray ve şürekasının iktidarlarını korumak için her türlü yalan, iftira, baskı ve yıldırma politikaları ile milleti canından bezdirdiğini” kaydeden Başkan Bükrü, “İnsanlarımız aç, yoksul ve çaresiz. Kimsenin yüzü gülmüyor. Elektrik, Doğalgaz, Akaryakıt fiyatları ödenebilir olmaktan çıktı. Çarşı, pazarda fiyatlar almış başını gitmiş, stokçuluk olağan hale gelmiş herkes günün kurtarma derdinde. Tek adam rejimi ülkeye felaket getirdi, Yoksulluk getirdi, işsizlik getirdi, ülkeyi batırdı. Bu şartlardan çıkmanın tek yolu ülkenin biran önce seçime gitmesidir. Saray ve Ortakları seçimden kaçıyor ülkenin halini görmezden geliyor. Bugün yaşananlar kabüs gibi. Bu girdaptan çıkmak için Millet İttifakının biran önce iktidara gelmesi ve bu ucube sistemin ortadan kaldırılması, kanunların yeniden tesis edilmesi artık bir zorunluluktur. Ortak akılla liyakatla Cumhuriyet felsefesini kendine şiar edinmiş bir yönetim gelmelidir. Partimiz bütün bu olumsuzlukların üstesinden gelmek için ülkenin yönetimine taliptir. CHP varsa umut var. Geliyor gelmekte olan” ifadelerini kullandı.
    Daha sonra söz alan CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat da, Danışma Kurulu’nun amacının yaklaşan seçimlerde partilerinin ittifak ortaklarıyla beraber iktidara taşınması yolundaki karşılıklı bilgi alışverişinin yapıldığı platform olduğunun altını çizdi.
BAŞKAN BOZKURT: TÜRKİYE’Yİ ALMAK ZORUNDAYIZ
    Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt da yaptığı konuşmada, belediye olarak 3 yıl içinde yaptığı çalışmaları anlattı.
    Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizden buyana halkımıza dokunan hizmetleri sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Paylaşımcı, yardımlaşmayı ilke edinen, şeffaf ve halkçı bir anlayışla tüm halkımıza dokunmayı bir ilke edindik. İktidarın engellemelerine karşı projelerimizi, hizmetlerimizi hiç aksatmadan yürütüyoruz. Değerli arkadaşlar, unutmayın ki, Devrek’i almak önemli değildir, Türkiye’yi almak zorundayız. Bir başka deyişle, Devrek’i kazanmak birşeydir ama ülkeyi kazanmak herşeydir. Ülkenin bu partiye ihtiyacı vardır, partinin de sizlere. Yaşanabilir, insanlarının mutlu olduğu bir Türkiye için, geliyor gelmekte olan”
YAVUZYILMAZ: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK ZORUNDAYIZ
     Daha sonra söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye’de 3 bin 486 kamu idaresi bulunduğunu, bunun da emin ellerde olmadığını söyledi.
     Yavuzyılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
     “İktidara geliyoruz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’de 3 bin 486 kamu idaresi var. İktidarımızda 100 bin üst düzey bürokrat atayacağız. Bu yetenekli insanlar partimizde var. Buna hazırız. Kadrolaşma yapmayacağız ama en yetenekli, liyakatlı, işin ehli insanları işbaşına getireceğiz. Böylece ülkemizi ayağa kaldıracağız. İnanın iktidara çok yakınız. İlk seçimde CHP’nin iktidarı yaşanacak bu ülkede. Bunun için elimizi taşın altına koymak zorundayız. Unutmayın, geliyor gelmekte olan”
DEMİRTAŞ:ÜLKEDE CHP İKTİDARI YAŞANACAK
    CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da yaptığı konuşmada, CHP’nin iktidara yürüdüğünü ve ilk seçimde ülkede CHP iktidarının yaşanacağını, belirtti.
     Ünal Demirtaş şöyle konuştu:
“Türkiye zor bir süreçten geçiyor. 2010 referandumuyla FETÖ yargıyı ele geçirdi. 2016’da da FETÖ darbesi yaşandı. Bunu fırsat bilip hileli bir referandumla rejimi değiştirdiler. Tek adam, Saray yönetimi ülkeyi felakete sürükledi. Bunun sonucu olarak ülke ekonomik krizlere sokoldu.  İnsanlarımızda bu krizin derin etkisi altında inim inim inliyor. Benzin, yağ, gıda fiyatlara almış başını gidiyor. Ekonomik krizde siyasi krizi tetikliyor ve Türkiye sorunlar ülkesine döndü. İşte böyle bir ortamda getirdikleri tek adam sistemine göre yüzde 51 oranında oy almak gerekiyor. Parlementoda AKP azınlığa düştü, kanun çıkaramıyorlar. Bahçeli ile kolkola ülkeyi uçuruma götürdüler. Erdoğan’da biliyor ki yüzde 51 alamayacak bu yüzden ittifaklar kurdu. Çünkü bu 6 siyasi parti güçlendirilmiş parlamenter sistemi noktasında birleşti.
Bu ülkemizin geleceği için çok önemli bir adımdır.
    Tek adan rejimi insanımızı kutuplaştırdı, ayrıştırdı. Bizler insanlarımızı kucaklayacağız, hepsine dokunacağız. Herbir parti üyemiz insanlarımızı kucaklamak zorundadır. Evet, Türkiye’de bir iktidar değişimi yaşanacak. Geliyor gelmekte olan”
     Toplantı, CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü’nün teşekkür konuşmasıyla sona erdi.