CHP İl Başkanı Murat Pulat, yaşanan ekonomik krizin tek sebebinin AKP iktidarı olduğunu belirterek, "İğneden ipliğe ne varsa ardı ardına gelen zamlar canımızı yakmaya devam ediyor.  Zamlar sonucunda ortaya çıkan hayat pahalılığı en çok da Zonguldaklıları etkiliyor. Ülkede geçim terörü var" dedi. 

Geçim terörünün şiddetli geçimsizliği de körükledigine dikkat çeken Pulat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

 2021 yılının daha ilk dokuz ayında temel gıda maddelerinde fiyat artış oranı yüzde 30’u, ulaştırmada Yüzde 35’i, eğitimde % 20, katı yakıtta yüzde 100’ü, enerjide yüzde 35’i aşmış durumda.   Gelen zamlara karşın, çalışanların büyük çoğunluğu 2021 yılı boyunca işini kaybetmiş durumdalar. Esnafların çoğunluğu, 2021 yılının büyük bölümünde kepenk açmadıkları halde vergi, sigorta ve personel giderleri üst üste birikmiştir. 2021 yılında, düşük gelirle çalışan memur ve asgari ücretlilerin, dar gelirli emeklileri, dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanların gelirlerinde ise yalnızca yüzde 8,5 oranında artış yapılmıştır.  Temel ihtiyaç maddeleri Eylül ayı fiyat endeksine göre, açlık sınırı 3 bin TL’nin üzerinde iken dar gelirli büyük kitlelerin ortalama gelirleri ise 3 bin TL’nin altındadır.  
Zonguldak’ın tüm yerleşkelerinde ikamet eden nüfusun, büyük çoğunluğu düşük gelirli emeklilerden,  asgari ücretlilerden, mevsimlik, gündelik geçici işlerde çalışanlardan ve işsizlerden oluşmaktadır.   Günümüzde halk kitleleri, hayat pahalılığı karşısında, işsizlikten ve düşük gelire sahip olmaktan dolayı bunalmış durumdadır. “Geçim Terörü” ile mücadele etmeye çalışmaktadır. Geçim terörünün kaynağı, şiddetli geçimsizliği körükleyen ve yöneten 20 yıllık AKP iktidarıdır.
Bölgemizde yeraltında 1.3 milyar ton, 200 yıl işletme ömrüne sahip taşkömürü rezervi yatmaktadır. Dünya piyasalarında bir ton kömürün fiyatı 250 dolara tırmanmış, dolar ise 10 TL’sına doğru koşmaktadır. Bir ton ithal kömür fiyatı, 2 bin 500 TL’ye, yerli kömür 2 bin TL’ye ulaşmıştır. Yeraltında 25 yıl çalışarak kömür üretiminden emekli olanlar aylık emekli maaşlarıyla kışlık yakacak kömürünü dahi alamamaktadır.  
Zonguldaklı gençlerimiz ata yurdunu, evini barkını terk ederek il dışında iş arıyorlar. Ancak AKP Hükümeti yeraltında yatan 200 yıllık kömür rezervini işletmek için yatırım yapmıyor, işçi almıyor. TTK kapanıyor; buna karşın, yatırım için özel madenciler de teşvik edilmiyor.  Aşırı pahalı ithal kömür fiyatları karşısında Eren Enerji Santrali üretimini dört kat kısmıştır. Termik santrallerde yaklaşık 400 çalışan izinli olarak evlerine gönderilmiştir.  Yıllık izinler bittiğinde çalışanların geleceği ne olacaktır belli değildir. 800 kişilik istihdam kapasitesine sahip Çates ise ine yerli kömür fiyatlarının yüksek seyri nedeniyle tek ünite/yarım kapasite çalışmaktadır.   
Yöre halkı, işsizliğin ve bu hayat pahalılığının üstüne gelecek “karakış” zamlarını düşündükçe büyük bir kaygıya kapılıyor. Halk çaresizlik içinde erken seçim bekliyor. Yerli ve milli gıda ve enerji kaynaklarını üretmek yerine, yandaş ithal mal tacirlerine, Londra finans çevrelerine hizmet eden AKP İktidarı, bu ülkeye gerçekten hizmet etmek istiyorsa, Başkanını da  Başkanlık Sistemini de alıp, çekip gitmelidir.  Çözüm; CHP Öncülüğünde Kurulacak Millet İttifakı Hükümetidir. Tüm halkımızı CHP Etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz” dedi.