CHP Anayasa değişikliğinin 15'inci maddesinin gizli oylaması sırasında parlamento tarihinde olmayan bir uygulamaya imza attı. Maddelerin hızla geçmesini 'pasif direnişle' kırmak isteyen CHP, düşünerek oy kullanma uygulamasını hayata geçirdi.

AK Parti ve MHP Milletvekillerinin oy kullanmasının ardından oy kullanmaya başlayan CHP'li milletvekilleri, oy pullarını aldıktan sonra kabine girerek, üstüne de perdeyi çekerek beklemeye başladı. 

AK Parti ve oturumu yöneten başkanvekilinin uyarılarına kulak asmayan CHP'li milletvekillerinin dakikalarca kabinden çıkmaması dikkat çekti. Bu sırada oy kullanmayı bekleyen CHP'li milletvekilleri ise kabinin önünde kuyruk oluşturdukları görüldü. 

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın, "Tamam, düşünerek kullanın, eyvallah ama makul bir süresi var bu düşünmenin de. Lütfen, istirham ediyorum" uyarılarına CHP'li Milletvekillerinin, "Çok güzel Anayasa yapmışsınız, düşünmeden edemedik ne yapalım" yanıtı vermeleri dikkat çekti.

CHP'nin düşünerek oy kullanma şeklindeki pasif direnişi sırasında kimi milletvekili 3 dakika, kimi 5 dakika, kimi 10 dakika oy kabininde düşünerek oyunu kullanması dikkat çekti. 

CHP'NİN DÜŞÜNEN ADAMLARI OLDULAR

Oy kabininde en çok düşünen isim ise CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş oldu. Demirtaş, oy vermek için girdiği kabinden tam 19 dakika sonra, o da arkadaşlarının sırada bekleyenlerin çok olduğunu belirtmesi üzerine ayrılması dikkat çekti. 

CHP'de oy kabininde düşünerek en uzun kalan ikinci isim ise Adana Milletvekili İbrahim Özdiş oldu. Özdiş de 16 dakika oy kabininde beklediği görüldü.