Kamuda çifte maaş ve çoklu görevlendirme uygulamalarının son bulması için verilen Kanun Teklifi, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) oylanacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, geçtiğimiz yıl TBMM’ye sunduğu, “Kamuda ‘çifte maaş’ ve ‘çoklu görevlendirme’ uygulamalarına sınırlama getirilmesine ilişkin kanun teklifinin” bugün Meclis Genel Kuruluna geleceği duyuruldu.

Yavuzyılmaz’ın 30 Haziran 2021 tarihinde Meclise sunduğu kanun teklifi ile, kamu görevlilerinin asli görevlerinin yanında en fazla bir görevden daha ücret alabilmesi, bu ek görevden elde edeceği ücrete de sınırlama getirilmesi talep ediliyor.

Milletvekilinin, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin ile birlikte hazırladığı kanun teklifi yasalaşırsa, kamuda 300 bin TL’yi bulan ve aynı anda 5-6 farklı kurumdan maaş alınabilen mevcut uygulamalara son verilmesi mümkün olacak.

NE OLMUŞTU?

Deniz Yavuzyılmaz, kamuda “çifte maaş” ve “çoklu görevlendirme” uygulamalarına örnek teşkil edecek çok sayıda bürokratı, yaptığı araştırmalarla ortaya çıkartmış, sosyal medya hesaplarından bu isimleri ve aldıkları ücretleri belgeleriyle açıklamıştı. 

Zonguldak Milletvekilinin bu çalışmaları Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve işsizlik ortamında büyük ses getirmiş, kamu personelinin görevlendirmesine ilişkin işlemlerin, liyakat, verimlilik ve yeterlilik prensiplerinin gereğince yapılması adına ülke gündemi oluşmasına imkân sağlamıştı.