Türkiye Taş Kömürü Kurumuna alınacak bin maden işçisi için başvuruların başlamasına 13 saat kala sıraya giren binlerce işçi, Zonguldak, Karabük ve Bartın’da geceyi kuyrukta geçirdi. 

Zonguldak'ta İŞKUR binası önüne gelen işsiz gençler, tüm uyarılara rağmen geçmiş yıllarda olduğu gibi soğuk havaya aldırış etmeden sabaha kadar kuyrukta bekledi.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, başvuruların bir hafta boyunca devam edeceğini söylemesine rağmen işsiz gençler kurumun önünden ayrılmadı. 

Demirsu, açıklamasında şunları söyledi:
"Bu kuyruk buradayken bizim evde yatmamız, uyku uyumamız mümkün değil. ALO 170 ve internetten bahsedersem ve onlara her birinin başvurusunu alacağımıza dair güvence verirsek beklemeyebilirler dedim; çünkü hava gerçekten soğuk ve daha da soğuyacak. Gençler beklemeye niyetliler. Başvurular yarın sabah 08.30'da başlayacak. Salı günü başlatmamızın sebebi 5 günlük süreyi 7 güne çıkartmaktı. Biz bu kadar başvurunun olacağını tahmin etmiştik. Yaklaşık 30 - 40 bin başvuru bekliyoruz. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık ve önlemlerimizi aldık. Ben inanıyorum ki hiçbir sıkıntı olmadan Cumartesi - Pazar dahil olmak üzere kimseyi mağdur etmeden çalışacağız" şeklinde konuştu.