Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın Üzülmez Kültür Vadisi Projesi'ni tanıtmasının ardından açıklama yapan Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Vali Kaban’a destek verdi. 
Vali Ali Kaban’ın “Üzülmez Kültür Vadisi Projesi”ni tanıtmasının ardından değerlendirmede bulunan Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Vali Ali Kaban’a destek verdi.
Zonguldak’ta radikal adımlar atılması gerektiğini ifade eden Çiloğlu, şöyle dedi:
“Sayın Valimiz Ali Kaban’ın ‘Üzülmez Kültür Vadisi Projesi’ni yaptığı toplantı sonrası basın aracılığı ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere güzel Zonguldak’ımız yer altı ve yerüstü zenginlikleri ve bulunduğu konum gereği ülkemiz acısından çok önem arz eden bir konumdadır. Lakın Zonguldak çok önemli potansiyeli olduğu halde bu potansiyelini bir türlü kullanamaz. İşsizlik bölgemizde önemli bir sorun yeraltındaki servetimiz taşkömüründen yeteri kadar istifade edemiyoruz, doğal güzelliklerimizi ve tarihimizi turizmde kullanamıyoruz. Allah’ın verdiği verimli arazilerimizi de yeteri kadar tarımda kullanamıyoruz. Hele ki bir kent merkezimiz var ki yaşanabilir bir kent olmaktan çıkmış eziyet verir bir kent haline gelmiştir. Tüm bu olumsuzlukları bürokratlarımız STK’larımız, halkımız, gerekse siyasetçilerimiz tarafından her fırsatta dile getirildiği halde bir türlü çözüm odaklı adımlar atılmaz. Söylemlerimizle kalırız. Ama ortak kanı şudur. Zonguldak’ta radikal adımlar atılmalı. Ne hikmetse bu ilk adımı hiç kimse atmaz. Her zaman dediğimiz gibi bu kent büyümek istiyor ise kent tünellerin ardına açılmalıdır. Bu çağrımızı da yineliyoruz.”
Vali Kaban’a teşekkür eden Çiloğlu, “Son yıllarda sayın valimiz bu konuda halkımızın duygularına tercüman olmuş olup bu adımları attığını görüyoruz. Zonguldak TIR Parkı, TEKEL binası, TTK sağlık binası, Kızılay Kan Merkezi, 69 ambarları, Üzülmez eski atölyeleri ve direk ambarı gibi hem görsel kirlilik yapan hem de kentin gelişimine engel olan yerler yıkılarak halkın yaşamını kolaylaştırıcı projeler ortaya koyuyor. Biz Sayın Valimize bu konuda önderlik ettiği için teşekkür ediyor başarılar diliyoruz” diye konuştu.