Perşembe Belediyesi ve CHP Çaycuma Kadın Kolları tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Masal Etkinliği düzenlendi.

Perşembe Beldesi Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam,  CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük, öğretmenler, çocuklar ve veliler takip etti.

Masal ve Hikaye Anlatıcısı Behlül Şentürk “İkarus’un Düşüşü” adlı masalı Perşembe Beldesi’nde yaşayan çocuklara anlattı. Masallı resim çizmeyle birleştiren Behlül Şentürk performansıyla büyük ilgi ve beğeni topladı. 

Masal Etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür eden Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam; Geleceğe dair bir vizyon bir hayal kurabilmek için geçmişe dair bir birikiminiz olması gerekir. O birikimle de bağınızın kopmaması gerekiyor. Masallar bizi şartlanmışlıklarımızdan kurtarıyor aslında. Hayallerimizi genişletiyor. O hayallerin de çocukluk çağından verilebilmesi noktasında masalların çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Aynı zamanda Görsel Sanatlar Öğretmeni olan Masal ve Hikaye Anlatıcısı Behlül Şentürk; “Masalların büyülü dünyasıyla tanışınca, bu konuda eğitim aldım ve araştırmalar yaptım. Dilden dile, kuşaktan kuşağa aktarılan masallarla doğruluk, güzellik, iyilik, yardımseverlik gibi evrensel değerleri anlatmaya çalışıyorum. Dinleme ve anlatmanın iç içe olduğu masallarda kıssadan hisseler de yer alıyor." dedi.

Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük, Çocukların zihinsel gelişmesinde masalların önemi yadsınamaz. Masallar, çocuklara toplum kültürünü ve ahlakını öğretir; çocukların kelime dağarcığını geliştirir, hayal dünyasında yepyeni kapılar açar. Masallarla görsel sanatların gücü birleşince çocukların ufku engin denizlere açılacak”dedi

Etkinlik sonrasında Belediye Başkanı İsmail İnam tarafından, Masal ve Hikaye Anlatıcısı Behlül Şentürk’e çiçek takdim edildi.