Cumhuriyet'in 98'inci yılı nedeniyle yapılan Cumhuriyet Bayramı fener alayı ve konserinde büyük protesto yaşandı. Etkinliklerin başından sonuna kadar bando yerine mehter takımının çalması, Atatürk'ün adının bile anılmayışı, İstiklal Marşı'nın okunmayışı, şehitlerin anılmayışı, Cumhuriyet Marşlarının yerine arabesk parçalar okunmasını protesto eden vatandaşlar profile sert tepki gösterdi.

ARABESK ÇALDILAR
Konser sırasında sahneye atlayan bir vatandaş mikrofonu alak "Cumhuriyet bayramına geldik. Arabesk çalıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. 

VATANDAŞ ALANI TERK ETTİ

Bir grup vatandaş ise ellerindeki bayraklarla organizasyonu ıslık ve yuhalayarak protesto etti. "İstiklal Marşı" şeklinde slogan atan vatandaşlar İstiklal Marşı çalınmasını isteyen yurttaşların talebi  yerine getirilmeyince yüzlerce kişi Valilik önündeki kutlamaları terk etti.

PROTOKOLÜN ÖNÜNÜ KESTİLER 
Konseri yarıda bırakarak tören alanını terk eden protokolün önünü kesen yaklaşık 50 kişilik grup "Mustafa Kemal'in askerlerimiz" şeklinde ıslıklı slogan atarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz,  AKP Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AKP İl Başkanı Zeki Tosun ve Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'a tepki gösterdi. Baskan Selim Alan'ın önünü kesen bir vatandaş, Atatürk ve silah arkadaşlarının isminin ne anılmadığını, İstiklal Marşı'nın okunmadığını, Cumhuriyet Marşları yerinde arabesk ve mehter takımının sahne aldığını belirterek Alan'ı protesto etti. AKP kurmayları ise başlarını öne eğip alandan ayrıldı.